Atunci când creezi template-uri (sau șabloane) de desen, poți include o serie de setări și opțiuni pentru a te ajuta să personalizezi template-uri standard pentru a satisface cerințele tale și pentru a ușura munca repetitivă. O modalitate de a personaliza template-ul de desen este de a adăuga anumite vederi predefinite SOLIDWORKS, după cum este necesar.

Cum adăugăm vederi predefinite?

 

Să presupunem, de exemplu, că majoritatea produselor noastre necesită o vedere frontală, o vedere din partea dreaptă, o vedere de sus și o vedere izometrică.

În loc să creăm aceste patru vederi de fiecare dată pentru fiecare desen nou creat, putem crea un template de desen cu aceste patru vizualizări „predefinite” din desenul nostru.

Pentru a insera vederi predefinite, navigăm la meniul Insert > Drawing View > Predefined și introducem vederile predefinite de care avem nevoie.

Adaugă vederi predefinite în template-urile pentru desen

Salvarea și utilizarea template-urilor noi

 

După poziționarea vederilor pe template, urmează să salvăm în locația predefinită a acestora  (C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 2019\templates) pentru utilizarea lor ulterioară. Acest lucru se face folosind comanda Save As din meniul File ( File -> Save As -> Save as type “Drawing Template .drwdot”).

După salvarea șablonului, de fiecare dată când utilizezi acest șablon pentru a crea un desen, acesta va fi automat completat de patru vederi pe care tocmai le-am predefinit.

Adaugă vederi predefinite în template-urile pentru desen

Pe componenta deschisă în SOLIDWORKS realizăm un desen cu template-ul proaspăt creat. File -> Make Drawing From Part și selectăm template-ul. ↑↑↑

 

Adaugă vederi predefinite în template-urile pentru desen

Rezultatul final. ↑↑↑

 

Popescu Cristian

Popescu Cristian

SOLIDWORKS Application Engineer