Alka Group | Utilizarea soluțiilor SOLIDWORKS salvează timp prețios în design-ul și în producția de mașini industriale

Profilul companiei

Grupul ALKA a fost fondat în 1971 într-un atelier mic, de 100 de metri pătrați. Astăzi, este unul dintre cei mai importanți producători din Turcia, cu trei fabrici, 25.000 de metri pătrați ocupați de zona de producție, 15.000 de metri pătrați de spațiu exterior și un sediu de 2.800 de metri pătrați. Compania are sucursale în Germania, România, Italia și Irak și are o capacitate anuală de procesare de 150.000 tone de oțel. Toate fabricile, echipamentele și produsele grupului ALKA sunt acreditate la standarde internaționale. Calitatea materiilor prime pe care o folosește compania, precum și echipamentele, serviciile și produsele sale, sunt certificate internațional. Datorită cotei sale importante pe piață, ALKA Group și-a câștigat locul printre cele mai importante corporații din lume. Grupul ALKA exportă în 41 de țări și este deținut de 100%.

 

PROVOCARE:

O adevărată provocare a constant în cerințele de producție în continuă schimbare: toate acestea să fie realizate într-un timp cât mai scurt, asigurând și produse de o înaltă calitate.

REZUMAT:

Implementând SOLIDWORKS Standard, Professional și Premium dar si SOLIDWORKS Simulation Profesional, rezultatele nu au încetat să apară.

REZULTATE:

  • Timpul cu proiectarea s-a redus cu 50%
  • Producția de mașini industriale a crescut substanțial
  • Reutilizarea proiectelor anterioare

Un angajament continuu către excelență

Produsele Grupului ALKA includ balustrade rutiere, produse brute din oțel, panouri fonoabsorbante, balustrade din lemn, linii electrice și instalații de energie verde. Toate operațiunile grupului ALKA sunt executate de echipa lor de experți în colaborare cu consultanți din mediul academic din diverse universități. Această viziune se asigură că produsele companiei răspund cerințelor în continuă schimbare ale lumii moderne. ALKA Group a achiziționat prima licență de proiectare SOLIDWORKS în 2009, iar în prezent deține șapte licențe. Compania folosește în ultimii doi ani și o licență de analiză FEA, SOLIDWORKS Simulation Professional. Din 2011, folosește toată gama de licențe: SOLIDWORKS Premium, Professional și Standard.

SOLIDWORKS este perfect pentru lucrările noastre de modelare. Și, deoarece produsele SOLIDWORKS sunt utilizate în diverse departamente din cadrul companiei, nu există dificultăți interdepartamentale.” 

Gökhan Duman

Head of R&D Department, ALKA GROUP

Utilizarea SOLIDWORKS oferă avantaje

Inițial, Grupul ALKA a fabricat mașini de bătut cuie, care erau până în acel moment doar importate în țară. În cazul altor aplicații, procesul de proiectare necesită de obicei șase până la șapte luni. Cu toate acestea, utilizarea SOLIDWORKS a redus timpul proiectării cu 50%. În doar trei luni, modelarea 3D a fost finalizată, iar proiectul a prins viață. În timp ce proiectul mașinii de bătut cuie era în curs de dezvoltare, SOLIDWORKS a fost utilizat pentru a crea desene de execuție pentru toate componentele. Datorită funcționalităților SOLIDWORKS, departamentul de cercetare și dezvoltare al Grupului ALKA s-a extins și în diferite domenii. În ultimii cinci ani, au crescut numărul de industrii dincolo de sectoarele lor tradiționale de produse turnate, cum ar fi producția de vehicule și energie ALKA Group folosește, de asemenea, programul adițional de simulare SOLIDWORKS în producția de remorci pentru industria auto și în sistemele sale de energie solară.

Potrivit lui Gökhan Duman, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare, „SOLIDWORKS este perfect pentru lucrările noastre de modelare. Și, deoarece produsele SOLIDWORKS sunt utilizate în diverse departamente din cadrul companiei, nu există dificultăți interdepartamentale. Gökhan Duman și Alphan Sulu, care conduc departamentul de cercetare și dezvoltare al grupului ALKA, au spus următoarele despre crearea departamentului, activitatea companiei și utilizarea aplicațiilor SOLIDWORKS: „Ca urmare a ideilor inovatoare care apar din grupul ALKA, proprietarii companiei – Dl. Ömer și domnul Akman – au inițiat crearea unui departament de cercetare și dezvoltare. Echipa noastră este activă de șase ani. Unul dintre motivele principale pentru care am optat pentru SOLIDWORKS este faptul că putem reutiliza cu ușurință proiectele anterioare în stadiul de proiectare. Acest lucru înseamnă că design-urile noastre sunt funcționale și economisesc timp, iar SOLIDWORKS oferă posibilitatea de a efectua mai multe teste și experimente, ceea ce ne permite să înaintăm un pic mai departe în fiecare zi.”

Rămânerea înainte competiției

Departamentul de cercetare și dezvoltare al grupului ALKA lucrează din greu. Conduce sectorul din care face parte și avansează în fața concurenților săi. Duman a mai menționat că, datorită succesului ALKA Group, companiile străine manifestă mai mult interes pentru Turcia. Drept urmare, există o mentalitate mai competitivă, mai inovatoare în domeniul cercetării și dezvoltării. El a adăugat că ALKA Group și-a propus să ofere soluții mai economice, respectând în același timp standardele de siguranță din oferta lor. Pentru a atinge acest obiectiv, Duman a convins echipa de management de meritele SOLIDWORKS, subliniind setul său complet de caracteristici de design și extensibilitate dincolo de aplicația de bază.  Deși a fost nevoie de ceva timp pentru utilizarea SOLIDWORKS în întreaga companie, Duman a subliniat că prin utilizarea funcțiilor de analiză din SOLIDWORKS în departamentele relevante, au reușit să își dezvolte procesele. Drept urmare, au început să primească brevete și au obținut respectul companiilor de testare și analize din țări precum Spania și Italia.

Duman a explicat că pentru a-și menține clienții informați cu privire la lucrările de proiectare cu SOLIDWORKS (și în conformitate cu reglementările aplicabile dintr-o țară specifică), ALKA Group va investi într-o licență SOLIDWORKS Composer. Compania intenționează să utilizeze SOLIDWORKS Composer în activitatea lor municipală și în proiecte din Uniunea Europeană (UE) și țările din afara UE. El a mai indicat că, compatibilitatea SOLIDWORKS Composer cu Android ™ și iOS® înseamnă că activitățile de cercetare și dezvoltare pot fi clar explicate. El a mai spus că departamentul de marketing folosește SOLIDWORKS Composer pentru comunicări mai eficiente.

Un gând către viitor

Subliniind că Grupul ALKA folosește SOLIDWORKS în 41 de țări, Duman a indicat că au primit licitația pentru sistemul de protecție pentru cel de-al treilea pod suspendat din Istanbul. La fel cum s-a întâmplat cu Podul Bosfor și podul Fatih Sultan Mehmet, ALKA Group folosește SOLIDWORKS ca parte a procesului de modelare a podului Yavuz Sultan Selim. El a subliniat că departamentul de cercetare și dezvoltare a lucrat neobosit pentru a se asigura că secțiunea de dilatare a fost proiectată în siguranță. Prin utilizarea eficientă a SOLIDWORKS, ALKA Group își îmbunătățește laboratorul cu fiecare zi care trece. În consecință, produsele sale sunt de o calitate superioară și mai accesibile. În plus, oficialii Grupului ALKA au declarat că există acorduri de mentenanță pentru toate soluțiile sale SOLIDWORKS și că aceste acorduri vor fi extinse, deoarece consideră că viitorul necesită acces la toate funcțiile noi din suita de aplicații.

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.