ASSA ABLOY SICHERHEITSTECHNIK GMBH | — Utilizarea materialelor ECO în dezvoltarea de încuietori prietenoase cu mediul înconjurător în clădirile ECO și calcularea impactului asupra mediului cu SOLIDWORKS Sustainability

Profilul companiei

Când vine vorba de deschiderea ușilor – fie pentru evenimente, muzee, aeroporturi, camere de hotel, clădiri de birouri sau case – un produs ASSA ABLOY este probabil în funcțiune. În calitate de lider global în soluțiile de deschidere a ușilor, ASSA ABLOY oferă o gamă completă de sisteme de blocare, control acces, tehnologie de identificare, automatizare a intrării și securitate hotelieră. Cu peste 43.000 de angajați și venituri anuale de 5 miliarde EUR, producătorul menține poziții de lider pe piață în Europa, America de Nord, Asia și Pacific.

 

PROVOCARE:

Folosirea de practici de design durabil la dezvoltarea de uși și sisteme de blocare pentru a răspunde cererii clienților despre impactul asupra mediului în clădirile verzi.

REZUMAT:

Implementerea software-ul SOLIDWORKS Sustainability ca prim pas către aplicarea practicilor de dezvoltare durabile și generarea documentelor privind impactul de mediu pentru produsele companiei.

REZULTATE:

  • Reducerea costului produselor cu 15%
  • Reducerea impactului asupra mediului
  • Reducerea consumului de materiale
  • Efortul scăzut pentru crearea documentelor privind impactul de mediu

Compania consideră că succesul survine din angajamentului său de a-și asculta clienții. ASSA ABLOY realizează periodic interviuri cu clienții – cu arhitecți, producători de uși și alții implicați în accesorizarea și achiziționarea produselor sale. Potrivit lui Markus Bade, directorul de inovație din Europa Centrală, un feedback al clienților a dus la unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare și dezvoltare ale companiei: implementarea unui program de dezvoltare durabilă a produselor.

„Clienții noștri cer documente privind impactul de mediu (EPD) pentru produsele noastre”, spune Bade. „Au nevoie de aceste informații pentru a obține certificările de mediu DGNB, LEED și BREEAM pentru clădirile ecologice. ASSA ABLOY va trebui să furnizeze informații despre impactul asupra mediului asupra produselor noastre, pentru a rămâne competitivi. “

Primul pas în generarea unui EPD – un studiu de evaluare a ciclului de viață (LCA), adaptat industriei de construcții – este realizarea unei linii de bază de inginerie durabilă pe un produs existent. Echipa de inginerie ASSA ABLOY din Olanda a întreprins un proiect pilot de reproiectare a unui mecanism de blocare a ușilor. Echipa olandeză a avut nevoie de un instrument de inginerie pentru a evalua și compara impactul asupra mediului al proiectelor existente și modificate. Au ales software-ul SOLIDWORKS Sustainability.

„Am descoperit software-ul SOLIDWORKS Sustainability la o conferință de inovare și am decis să-l folosim în proiectul pilot”, își amintește Bade. „Următoarea eră a inovării va fi despre sustenabilitate. Multe dintre operațiunile noastre folosesc software de proiectare SOLIDWORKS, așa că am avut încredere că software-ul SOLIDWORKS Sustainability că ar putea ajuta echipa noastră să îmbunătățească sustenabilitatea acestui produs. “

Economisirea banilor șI protejarea mediului

Folosind SOLIDWORKS Sustainability pentru determinarea impactului asupra mediului și software-ul de proiectare și simulare SOLIDWORKS, inginerii ASSA ABLOY au conceput un nou mecanism de blocare a ușilor. Echipa nu numai că a diminuat impactul asupra mediului, ci a redus și costurile de fabricație cu 15%. Echipa a diminuat numărul de materiale utilizate, a înlocuit materialele nichelate și cromate cu oțel inoxidabil și a reproiectat coada zăvorului. Analizele de simulare SOLIDWORKS au indicat că reproiectarea a fost extraordinar de puternică, astfel că au redus și greutatea și grosimea de material. Alte modificări au inclus închiderea carcasei, nituirea capacului și înșurubarea plăcilor frontale.

„Economiile de material sunt destul de dramatice”, subliniază Bade. „Când arunci aproape un milion de piese metalice în fiecare an, fiecare gram pe care îl poți “tăia” din fiecare componentă înseamnă un impact mai mic asupra mediului și un cost mai mic. Am fost plăcut surprinși să aflăm că, evaluând impactul asupra mediului al unui produs, putem economisi bani și proteja mediul. ”

Abordarea clasică a designului durabil face ca produsele să fie mai scumpe. Proiectul pilot cu SOLIDWORKS Sustainability demonstrează că această viziune este nevalidă și că practicile de proiectare durabilă pot îmbunătăți procesele și economisi bani.

Markus Bade

Director inovație, Europa Centrală, ASSA ABLOY Sicherheitstechnik GmBH

Primul pas pentru o proiectare durabilă

Succesul proiectului a determinat ASSA ABLOY să dezvolte un plan de încorporare a SOLIDWORKS Sustainability pentru dezvoltarea de noi produse, precum și modificarea produselor existente. Deși SOLIDWORKS Sustainability produce estimări exacte ale amprentei de carbon, a consumului de energie și a impactului apei și aerului asociate cu un anumit proiect, industria construcțiilor necesită date de mediu suplimentare pentru EPD.

Din fericire, baza de date din SOLIDWORKS este asigurată de liderul industriei LCA și de SOLIDWORKS Partner PE International și aduce, de asemenea, soluții suplimentare de evaluare a mediului. „Raportul de durabilitate SOLIDWORKS este un punct bun de plecare pentru îmbrățișarea proiectării durabile și oferă cifre preliminare de care avem nevoie pentru a completa un LCA pe scară completă”, notează Bade.

Pe calea corectă de a genera EPDS

ASSA ABLOY lucrează cu PE International pentru a dezvolta un generator de EPD online, care se bazează pe evaluări de mediu SOLIDWORKS Sustainability. „Varianta tradițională a designului durabil face ca produsele să fie mai scumpe”, explică Bade. „Proiectul pilot cu SOLIDWORKS Sustainability demonstrează că această viziune este nevalidă și că practicile de proiectare durabilă pot îmbunătăți procesele și economisi bani.

„În multe moduri, designul durabil și EPD-urile au același potențial pe care certificarea ISO 9001 îl avea acum 20 de ani”, adaugă Bade. „La început, mulți au considerat că procesul de certificare ISO costă doar bani. Cu toate acestea, pe măsură ce companiile au finalizat procesul și și-au eficientizat și îmbunătățit operațiunile, eficiența și productivitatea au crescut, economisind timp și bani. Avem acum în vedere o cale similară pentru proiectarea durabilă. Companiile care pot manifesta un impact redus asupra mediului vor câștiga în viitor. ”

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.