Center for Advanced Medical Learning and Simulation | Crearea unui aparat mai bun de diagnoză a fertilității

Profilul companiei

Center for Advanced Medical Learning and Simulation (CAMLS) își dedică activitatea pentru a inspira cele mai înalte nivele de educație în medicină, training și cercetare, ce transformă livrarea de servicii medicale în beneficiul pacienților. Localizată în Tampa, Florida, CAMLS operează pe o suprafață de 8.300 de metri pătrați, cu tehnologie de ultimă oră, ce oferă orice formă posibilă de educație și training pentru profesioniștii din sănătate, inclusiv asistența cu studiile de cercetre și dezvoltare de produse.

 

PROVOCARE:

Îmbunătățirea procesului de design, prototipare și producție a dispozitivelor și echipamentelor medicale inovative.

REZUMAT:

Implementarea SOLIDWORKS Premium pentru design, a SOLIDWORKS Simulation Premium pentru analiză, SOLIDWORKS Flow Simulation pentru analiza Computational Fluid Dynamics (CFD), inclusiv modulul Electronic Cooling, SOLIDWORKS Plastics pentru analiza de umplere a matrițelor, SOLIDWORKS Enterprise PDM pentru managementul datelor, SOLIDWORKS Sustainability pentru analiza impactului asupra mediului, precum și SOLIDWORKS Composer, program de comunicare tehnică.

REZULTATE:

  • Reducerea timpului de dezvoltare a produsului cu 30%
  • Accelerarea lansării pe piață
  • Calitate îmbunătățită
  • Optimizarea performanței procesului de injecție mase plastice

CAMLS integrează tehnologii de simulare, știința aviației, training de echipe și bune practici bazate pe dovezi pentru programe inovative cu rezultate măsurabile. Tampa Bay Research Innovation Center (TBRIC) colaborează cu medici și producători de dispozitive medicale  prin combinarea tehnologiilor de simulare de ultimă oră, cu cercetarea și inovaț,ia pentru a pune în practică cele mai noi descoperiri din sănătate.

Pentru a susține  programele de dezvoltare colaborativă, CAMLS avea nevoie de o platformă de dezvoltare 3D cu funcționalități extinse de design și simulare, așa cum spune Inginerul Sef Mario Simoes: ”Misiunea noastră este să lucrăm cu doctorii și producătorii de echipamente pentru a accelera dezvoltarea de aparatură medicală inovativă și de proceduri” spune Simoes. ”Pentru a ne atinge obiectivele, avem nevoie de un sistem integrat și robust de design și simulare – de la analiză structurală și termică, până la curgerea fluidelor și simulare de umplere a matrițelor – pentru a optimiza dezvoltarea și a grăbi disponibilitatea de echipamente de diagnostic noi”.

CAMLS a apelat la Dassault Systèmes SolidWorks Corporation pentru a-i susține nevoile unice de dezvoltare, deoarece familia de produse SOLIDWORKS oferă uneltele software de care CAMLS are nevoie în ceea ce privește usurința de utilizare și legătura strânsă de integrare în platformă. Organizația folosește SOLIDWORKS Simulation Premium pentru analiză, SOLIDWORKS Flow Simulation pentru analiza Computational Fluid Dynamics (CFD), inclusiv modulul Electronic Cooling, SOLIDWORKS Plastics pentru analiza de umplere a matrițelor, SOLIDWORKS Enterprise PDM pentru managementul datelor, SOLIDWORKS Sustainability pentru analiza impactului asupra mediului, precum și SOLIDWORKS Composer, program de comunicare tehnică.

“Pentru a scurta timpul de lansare in piata, avem nevoie sa inbunatatim procesul de desing, validare si productie de echipamente medicale”, spune Simoes. “Deoarece SOLIDWORKS ofera o suita complet integrata de desing, simulare, data management si unelte de comunicare, credem ca este cel mai bun sa ne ajute ca in mod constant sa ne atingem tinta.”

Combinarea a două proceduri în una singură

TBRIC a folosit SOLIDWORKS în lucrul cu CooperSurgical, Inc. pentru dezvoltarea unui nou dispozitiv pentru efectuarea sonohisterosalpingografiei (sono-HSG), un examen cu ultrasunete pentru studierea conturului cavității uterine și a permeabilității tuburilor uterine pentru a descoperi eventuale probleme de fertilitate.

“Folosind SOLIDWORKS, am reușit să reducem timpul de proiectare cu 30 %,” susține Simoes. ”Dezvoltarea dispozitivelor medicale durează mai mult decât proiectarea altor tipuri de produse pentru că fiecare pas trebuie verificat și validat, atât în software, cât și în producția de prototipuri pentru a susține studiile de folosire în conformitate cu cerințele FDA. Combinația de unelte integrate SOLIDWORKS și posibilitatea de a face teste în aceeași locație a scurtat procesul și a accelerat lansarea pe piață.”

ABBI (AIR Bubble Based Infuser) este un dispozitiv de unică folosință ce permite două proceduri ca parte a evaluării inițiale a fertilității feminine: o sono-HSG pentru permeabilitatea tuburilor și o SIS pentru structura uterină. Ambele sunt proceduri de cabinet ce folosesc sistemele de ultrasunete existente și un cateter SIS. Aceste proceduri pot fi realizate într-un centru IVF sau într-un cabinet OB/GYN ce oferă analize de fertilitate.

„Specialistul nostru în injecție mase plastice a folosit SOLIDWORKS Plastics pentru a găsi poziția punctelor de injecție pentru a reduce apariția supturilor și liniilor de sudură. Simulările ne-au permis și să înțelegem că prin menținerea în matriță a piesei un pic mai mult sub presiune, putem aduce supturile la un nivel acceptabil. Uneltele SOLIDWORKS au salvat timp și au îmbunătățit calitatea.” 

Mario Simoes

Inginer șef, Center for Advanced Medical Learning and Simulation

Suprafețe ergonomice

TBRIC a folosit intens funcțiile de generare a suprafețelor în SOLIDWORKS în timpul dezvoltării dispozitivului sono-HSG ABBI pentru a îmbunătăți caracteristicile de ergonomie. De exemplu, deoarece dimensiunea mâinilor doctorilor variază foarte mult, TBRIC a fost nevoit să proiecteze dispozitivul pentru a permite mânuirea acestuia cu diferite poziții ale mâinii pe mâner.

“Am folosit foarte multe suprafețe pentru a obține forma ergonomică, am produs prototipuri pentru folosirea doctorilor, apoi am folosit informațiile de la doctori pentru a modifica design-ul și a-l face mai ergonomic,” explică Simoes. ”Capabilitățile de generare a suprafețelor din SOLIDWORKS au fost mai eficiente pentru modificarea suprafeței mânerului. Cu alte programe de suprafețe, modificarea unui detaliu necesită re-proiectarea întregului design. Pentru că SOLIDWORKS este parametric, a fost mai ușor și mai rapid să modificăm suprafețele în design.”

Optimizarea matrițelor de injecție

TBRIC folosește de asemenea și uneltele SOLIDWORKS pentru a îmbunătăți calitatea produselor în procesul de fabricație. Echipa a folosit programul de simulare a umplerii matrițelor de injecție, SOLIDWORKS Plastics pentru optimizarea matriței mânerului. Acesta este făcut dintr-un plastic special ABS ce se deformează în cazul sterilizării pentru a asigura o singura folosire a dispozitivului. “Specialistul nostru în injecție mase plastice a folosit SOLIDWORKS Plastics pentru a găsi poziția punctelor de injecție pentru a reduce apariția supturilor și liniilor de sudură,” a spus Simoes. “Simulările ne-au permis și să înțelegem ca prin menținerea în matriță a piesei un pic mai mult sub presiune, putem aduce supturile la un nivel acceptabil. Uneltele SOLIDWORKS au salvat timp și au îmbunătățit calitatea.”

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.