CNC Solutions | Dezvoltarea mai rapidă a sistemelor electrice pentru mașini CNC cu ajutorul SOLIDWORKS Elecktrical 3D

Profilul companiei

CNC Solutions proiectează, produce și construiește automatizări de fabrică și soluții pentru scule pentru liderii din piețele de producție. Principala activitate a companiei constă în integrarea de sisteme electrice / mecanice și automatizări pentru o varietate de echipamente originale și servicii de inginerie. CNC Solutions se concentrează în general pe aplicarea de tehnologii pentru integrarea sistemelor pentru a oferi soluții de automatizare de calitate, atât pentru controlul mașinilor, cât și al procesului.

 

PROVOCARE:

Simplificarea dezvoltării panourilor electrice și a sistemelor de control pentru pentru mașini unelte pentru a economisi timp, a reduce costurile și a spori randamentul.

REZUMAT:

Adaugarea SOLIDWORKS Electrical 3D la portofoliul companiei de instrumente pentru proiectarea mecanică.

REZULTATE:

  • Reducerea timpului de proiectare cu 50-75%
  • Reducerea timpului de generare a listelor de componente de la câteva ore la câteva minute
  • Calitate / Acuratețe / Aparențe îmbunătățite pentru schemele electrice
  • Imbunătățirea colaborării legate de proiectarea mecanică / electrică

Cu peste 70 de ani de experiență în automatizarea sculelor pentru mașini unelte, CNC Solutions sunt la curent cu ultimele tehnologii de proiectare, inginerie și fabricație pentru a oferi clienților un partener unic pentru integrarea automatizărilor. CNC Solutions și-au dat seama că ar putea profita și de beneficiile proiectării electrice, conform inginerului de calitate Shawn Eckhardt.

“Obișnuiam să folosim AutoCAD 2D pentru realizarea schemelor electrice pentru cabinete și panouri de control. Acea abordare era greoaie și consumatoare de timp, așa că am decis să investigăm soluții 3D folosite în prezent. Pe lângă îmbunătățirea proiectării electrice eram interesați și de o soluție care să automatizeze crearea de fire și cabluri pentru cabinetele noastre, dar și de o soluție care să ne ajute cu generarea listelor de componente (BOM) și să îmbunătățească colaborarea dintre inginerii mecanici și electricieni.

CNC Solutions au evaluat pachete de proiectare electrică 3D de la Autodesk, EPLAN și DS SOLIDWORKS înainte de a alege SOLIDWORKS Electrical 3D. Au ales această soluție pentru că este ușor de folosit, se integrează 100% cu SOLIDWORKS 3D CAD, face în mod automat rutarea de cabluri și fire și generează în mod automat liste de componente (BOM).

“Să lucrăm cu o soluție electrical 3D complet integrată cu licențele noastre de SOLIDWORKS cu siguranță este un avantaj. Oricum, cel mai mare beneficiu a fost să avem acces la librăriile noastre de piese ca să putem vedea mai repede ce ne trebuie în termeni de panouri de control și dimensiuni ale cabinetelor”

Au economisit timp și au sporit colaborarea

De când au implementat SOLIDWORKS Electrical 3D, CNC Solutions au redus timpul de proiectare cu 50-75%. De asemenea, departamentele de proiectare mecanică și electrică s-au bucurat de o mai bună colaborare – acum toată lumea lucrează pe o platformă comună – rezultând într-o abordare îmbunătățită și integrată în același timp pentru sistemele de automatizare.

“Implementarea SOLIDWORKS Electrical 3D a îmbunătățit colaborarea, a mărit eficiența și ne-a permis să optimizăm cabinetele” spune Eckhardt. “Acum putem pune componente 3D în model în loc de pătrate pe un desen 2D pentru a umple un anumit spațiu. Aceasta înseamnă o reprezentare mai fidelă a produsului final, rezultând în scheme electrice care arată mai bine și sunt mai exacte.

“Acum putem vedea cum se potrivesc toate în 3D și să luăm decizii mult mai rapid” continuă Eckhardt. “Prin realizarea mai rapidă a proiectului electric, putem să ne ocupam de mai multe proiecte, adică să accelerăm producția și să realizăm mai multe produse”

Cu SOLIDWORKS Electrical 3D, am redus timpul de generare al listelor de componente (BOM) de la câteva ore la câteva minute și informațiile din acestea sunt mult mai precise.

Shawn Eckhardt

Controls Engineer, CNC Solutions LLC

Librărie de simboluri electrice uzuale

Până să cumpere SOLIDWORKS Electrical 3D și să implementeze librăria de simboluri electrice, proiectelor celor de la CNC Solutions le lipsea consistența simbolurilor, de multe ori inginerii trebuind să urmărească individual simbolurile din faza de proiectare până la producție. Acum, utilizând bilbioteca implicită de simboluri, proiectele au devenit mai precise, mai calitative rezultând în mai puțină muncă de producție, cât și timp mai scurt de generare a listelor de materiale (BOM).

Generarea automată a BOM-urilor cu SOLIDWORKS Electrical 3D este un element cheie pentru economisirea de timp” accentuează Eckhardt. “Să faci un tabel de componente manual ar fi durat ore întregi. Acum nu trebuie decât să dai câteva click-uri. Cu SOLIDWORKS Electrical 3D am redus timpul de generare a listelor de componente (BOM) de la câteva ore la câteva minute, și informațiile pe care le afișăm sunt mult mai exacte.

Următorul pas: automatizarea rutării cablajelor

CNC Solutions plănuiesc să folosească și mai mult SOLIDWORKS Electrical 3D pentru a automatiza rutarea cablajelor în cadrul proiectelor. “Avem de gând să folosim și capabilitățile de routing ale SOLIDWORKS Electrical 3D pentru a evidenția cum să faci rutarea cablurilor pentru eliminarea oricăror dubii pentru departamentul de producție” spune Eckhardt.

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.