Poate că ai primit un fișier de piesă diferit, pe care trebuie să-l folosești în ansamblul existent. Sau poate fișierul piesa original a fost pierdut și a trebuit să il creezi din nou. Dacă noul fișier este salvat cu același nume ca cel original, data viitoare când deschizi ansamblul, fii pregătit pentru eroarea: ”Non-Matching Internal ID’’

non matching internal id

 

Atunci când se creează un fișier nou, chiar dacă geometria este identică, fiecărei fețe / muchii / vertex i se atribuie un cod de identificare intern diferit. Prin urmare, atunci când un ansamblu preia referința de la un fișier complet nou, codurile ID nu se vor potrivi. Poți alege să cauti fișierul original dacă a fost mutat și astfel eviti erorile.
Dacă selectați optiunea “Use this file anyway”, vor aparea în mod inevitabil erori pe mate-uri. Mate-urile sunt atribuite ID-lor, astfel când aceste coduri lipsesc, apar erori pe mate-uri.

Componenta originala:

non matching internal id

 

Mate Errors după ce ansamblul găsește fișierul cu piesa diferită:

non matching internal id

 

 

A deschide ansamblul și a vedea toate erorile ce trebuie corectate poate fi o sarcină dificilă
În loc să înlocuiesti fișierul cu același nume de fișier în Windows Explorer, o metodă mai bună este să utilizezi comanda Replace Components din cadrul SolidWorks. Acest lucru va oferi instrucțiuni grafice despre mate-urile cărora le lipsesc codurile ID. Comanda Replace Components nu poate înlocui o componentă cu același nume. Este întotdeauna cea mai bună practică de a avea fișiere cu nume de fișiere unice pentru a evita erorile de referință. În acest exemplu, înlocuiesc fișierul “crank-knob_&” cu ” crank-knob_&V2″.
Fa clic dreapta pe componenta din DesignTree și fa clic pe săgeata din partea de jos a meniului pentru a-l extinde. Selectați Replace Components pentru a deschide această comandă.

non matching internal id

 

non matching internal id

Cu această comandă, poti naviga la fișierul de înlocuire. Asigurați-vă că opțiunea “Re-attach mates” este activată.

 

 

non matching internal id

 

 

PropertyManager listeaza toate mate-le si arata un “?” langa acelea care nu pot localiza fetele/muchiile/vertecsii modificati.  Fă clic pe fiecare dintre ele pentru a vedea fereastra ce evidențiază entitățile originale, apoi selectează entitățile din piesa noua. Contină așa cu toate mate-le pana apare marcajul verde la toate.

non matching internal id

 

 

non matching internal id

 

non matching internal id

 

 

Valentin Ilie

SOLIDWORKS Elite Application Engineer