Numărul de cadre pe secundă sau frames per second (FPS) este un bun indicator să ne dăm seama dacă SOLIDWORKS-ul rulează fluent în proiectarea componentelor sau ansamblurilor.

Un număr mic de cadre pe secundă (FPS) la zoom in/zoom out/rotate/move poate însemna că stația/laptop-ul nu sunt dedicate pentru design, SOLIDWORKS-ul nu a fost corect instalat sau driverele alese nu sunt cele certificate de producator.

 

Deseori, sunt folosite pachete software adiționale pentru măsurarea cadrelor pe secundă (Fraps, Bandicam etc) dar este recomandat să se evite eceste software-uri întrucat există o opțiune de afișare a cadrelor pe secundă direct în SOLIDWORKS.

Accesarea regiștrilor

 

 

ATENȚIE: Aceste opțiuni sunt opțiuni de modificare a regiștrilor și necesită experiență în lucrul cu mediul Windows dar și drepturi de administrator în modificarea valorilor.

Primul pas este să accesăm “Registry editor” ( Start – scrieți “Registry Editor“) și îl rulăm ca și administrator.

Cum vizualizezi numărul de cadre pe secundă(FPS) direct din SOLIDWORKS
Cum vizualizezi numărul de cadre pe secundă(FPS) direct din SOLIDWORKS

Acesarea regiștrilor SOLIDWORKS

 

Navigăm in meniul derulant din partea stângă la: Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Solidworks\SOLIDWORKS 201x\Performance.

Căutăm în partea dreaptă cheia de regiștri: OpenGL Print Statistics.

Modificăm valoarea, câmpul “Value data” din “0” in “1“.

Afișare FPS în SOLIDWORKS

 

Deschidem SOLIDWORKS și după ce deschidem o componentă sau un ansamblu regăsim în aria grafică, în partea de jos informații legate de cadre pe secundă (FPS) dar si alte informații: numărul de corpuri, numărul total de FPS-uri etc.

Opțiunea odată activată din regedit, va rămâne activată până în momentul când vei interveni iarăși asupra ei.

Cum vizualizezi numărul de cadre pe secundă(FPS) direct din SOLIDWORKS
Popescu Cristian

Popescu Cristian

SOLIDWORKS Application Engineer