Dacă ai fost vreodată în ipostaza de a aștepta o perioadă lungă de timp pentru deschiderea unui ansamblu mare în timp ce încărcai fișierele dintr-o locație de rețea, probabil că ti-ai pus această întrebare.

 

Următoarele detalii sunt oferite de inginerii de la suport tehnic  SOLIDWORKS.

 

Simplu spus, "calea" pe care fișierele trebuie să o urmeze pentru a fi deschise de pe un hard disk local este după cum urmează:

  •  Harddisk -> (Placa de baza) Southbridge -> CPU -> (Mainboard) Northbridge -> Ram - si OPEN!

Dacă compari acest lucru cu calea fișierului atunci când il deschizi din rețea:

  • Ethernet Card – > Router\switch\hub -> Server -> Server HDD ->Server Southbridge -> Server CPU -> Server Northbridge -> Server RAM -> Router\switch\hub -> Ethernet Card -> Southbridge ->CPU ->Northbridge -> Ram -> and Finally OPEN! (Esti epuizat doar citind calea ...)

 

Evident, călătoria este mult mai lungă, întâlnind multe obstacole de-a lungul traseului. În plus, în timpul călătoriei, datele sunt împărțite în "pachete" și forțate să trimită date suplimentare de 20% pentru fiecare pachet, care conțin informațiile necesare pentru reasamblarea datelor la destinație.

OBSERVATIE IMPORTANTĂ! - Multe aplicații Antivirus tratează în mod diferit fișierele de rețea, care pot adăuga timp suplimentar de încărcare, deoarece sunt scanate de fiecare dată când sunt accesate, afectând nu numai timpul de încărcare, ci și timpul de salvare.

În acest moment, sunt sigur că vă întrebați: "OK, ... înțelegem ... dar ce vrei să spui"?

Principalul motiv este că, atunci când depanezi orice problemă legată de ansambluri, primul pas in  diagnosticarea problemei ar trebui să fie încărcarea locală a ansamblului (în totalitate de pe unitatea hard disk locală - utilizați meniul File> Find Referințe pentru a verifica) – și re-testarea problemei. Dacă se schimbă comportamentul, este sigur să spui că ceva între statia ta și server poate fi cauza problemei.

***

 

De aceea, lucrul cu fișierele SOLIDWORKS stocate local este întotdeauna preferat.

 

O modalitate simplă de a face acest lucru este să copiezi pur și simplu fișierele pe statia locală și să lucrezi pe copii, apoi copiezi înapoi când ai terminat. Cu această metodă, trebuie să fii foarte atent să comunici bine colegilor cu privire la cine folosește fișierele. Dacă sunt doi ingineri care lucrează la același proiect, este foarte ușor ca unul să înlocuiască accidental munca celuilalt. Recuperarea muncii poate duce la un timp pierdut indelungat.

 

De ce durează mai mult să deschizi ansamblurile din rețea?

Un mod mai inteligent de a face acest lucru este de a folosi un de sistem de management al documentelor. Astfel, un inginer "checks-out" un set de fișiere, făcându-le disponibile colegilor doar pentru citire (read only). SOLIDWORKS pune la dispozitie două produse pentru aceasta: SOLIDWORKS PDM Standard, care este livrat împreună cu SOLIDWORKS Professional și Premium și SOLIDWORKS PDM Professional (comercializat separat). Folosirea unui astfel de sistem îți permite să lucrezi cu fișiere la nivel local (singurele care sunt deschise din rețea sunt cele deschise doar pentru citire, care protejează fișierele de a fi corupte) și oferă in plus și o copie de rezervă a versiunilor mai vechi ale fișierelor in mod automat.

Valentin Ilie

SOLIDWORKS Elite Application Engineer