De ce eșuează unele produse?

de | 3DEXPERIENCE, Tutoriale

Autorul acestui articol este Salih Alani, Technical Support Team, SOLIDWORKS. Articolul original este disponibil pe blog-ul SOLIDWORKS. 📄 Why Your Perfect Product is Failing?

Chiar dacă din punctul de vedere al proiectării un produs atinge echilibrul ideal de formă și funcție, suprinde pe toată lumea în ceea ce privește modul de utilizare, da folosește un proces de proiectare neadecvat, folosind tehnologii de top, dacă nimeni nu îl cumpără, este o risipă completă de timp.

Proietând și construind produse de complexități diferite, fiecare companie își asumă un risc. Soluția nu este atât de complicată: scăderea rebuturilor produsului prin creșterea colectării de informații din piață.

Rolul Social Business Analyst de pe platforma 3DEXPERIENCE îți permite să iei decizii de afaceri bazate pe informații relevante, prin consultarea tendințelor, ascultarea pieței și inteligența competitivă. Alege sursele pe care dorești să le monitorizezi, vizualizează date cu diagrame personalizate și stimulează luarea mai rapidă a deciziilor prin automatizarea acțiunilor declanșate de unele evenimente și de date statistice.

Beneficii generale

 

Utilizarea rolului de Social Business Analyst te ajută atât în relația directă cu clientul, cât și în procesele interne ale companiei. Managerii pot beneficia de monitorizarea tendințelor industriei și dezvoltarea unor perspective economice și competitive, precum și de a rămâne înaintea evenimentelor care pot avea impact în piață. Managerii de produs pot beneficia de înțelegerea feedback-ului asupra produsului, inclusiv a ceea ce spun clienții. Beneficiile în zona de marketing prin segmentarea eficientă a bazei lor de clienți, precum și prin monitorizarea a ceea ce fac concurenții dintr-o perspectivă de conștientizare a mărcii și de promovare.

Statistici pentru clienți și concurenți

 

Rolul Social Business Analyst pune la dispoziție instrumente de cercetare pentru întreprinderi pentru a colecta feedback-ul clienților și pentru a efectua analize de opinie pentru a înțelege reacțiile clienților la produse, ceea ce le permite să se adapteze, să schimbe și să îmbunătățească produsul.

Rezultatele sunt accesibile dintr-un singur mediu, în cloud, oferind o viziune centralizată tuturor părților interesate. Cu Social Business Analyst, poți partaja informații în timp real, analize concurențiale și date de marketing în întreaga organizație.

În funcție de ce subiecte urmărești, ai posibilitatea de a colecta informații în timp real despre concurenți pentru a înțelege modul în care își desfășoară activitatea și pentru a identifica oportunitățile sau riscurile potențiale pentru afacerea ta. Articolele și fluxurile de date importante pot fi automatizate și trimise către persoane fizice prin e-mail sau către întreaga echipă folosind capabilitățile de colaborare, astfel încât toată lumea să fie la curent cu cele mai recente informații.

Urmărirea datelor

 

Rolul Social Business Analyst efectuează accesări automatizate cu ajutorul unor boți pe web, știri, imagini, videoclipuri și forumuri. Salvezi apoi conținutul în biblioteci personalizate. Partajezi conținutul cu membrii platformei 3DEXPERIENCE publicându-l în comunitățile 3DSWYM. Sau creezi e-mailuri care partajează automat conținutul relevant utilizatorilor pe care îi selectezi. De asemenea, poți configura alerte automate pentru conținut nou, apoi îl poți publica direct într-o comunitate 3DSWYM sau îl poți trimite direct prin e-mail către alți membri.

Descoperă cum poți identifica mai ușor oportunitățile de a dezvolta produsele potrivite, utilizând feedback-ul clienților și tendințele momentului. 

Maria MARCU

Maria MARCU

Marketing & PR Manager

Recomand SOLIDWORKS deoarece cred că utilizatorii și partenerii pot beneficia de o mai bună colaborare, iar aceasta stimulează creativitatea şi deschide oportunităţi noi de afaceri. Sunt specializată în promovarea soluțiilor SOLIDWORKS în România, comunicativă și cu atitudine pozitivă. 

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.