În calitate de utilizator SOLIDWORKS, probabil că ești conștient de faptul că SOLIDWORKS necesită un driver grafic certificat pentru procesarea grafică 3D.

 

Driverele certificate sunt disponibile pentru descărcare pe site-ul SOLIDWORKS.

( Link driver certificat SOLIDWORKS -->> SOLIDWORKS.COM )

Dacă ai achiziționat un sistem standard de la un furnizor de calculatoare care a fost livrat cu o placă video profesională instalată, începe cu selectarea numelui furnizorului de calculatoare din listă, de exemplu DELL, HP etc., apoi selectează modelul computerului și apoi modelul specific al plăcii grafice instalate. Aceste drivere certificate sunt furnizate de vânzătorii înșiși și au fost verificate ca fiind fără niciun conflict cu oricare dintre celelalte drivere sau software care se livrează împreună cu sistemul.

În cazul în care vânzătorul sau modelul computerului tău nu este listat sau dacă ai instalat singur o placă video profesională, poți căuta direct modelul plăcii, selectând "Any System Vendor" din lista furnizorilor de computere. Acest lucru îți va permite să selectezi direct din lista furnizorilor și apoi modelul plăcii video  pe care ai instalat-o.

driver solidworks

 

Odată ce ai selectat modelul plăcii video, următoarea selecție pe care ți se va solicita să o faci este versiunea SOLIDWORKS pe care o utilizezi. Fiecare lansare majoră a SOLIDWORKS poate funcționa cel mai bine cu un anumit driver certificat. Prin urmare, după trecerea la cea mai recentă versiune majoră, este mai bine să verifici dacă driverul este certificat pentru noua instalare.

În cele din urmă ți se va cere să selectezi sistemul de operare, care ar trebui să restrângă rezultatele până la unul sau două drivere. Dacă faci clic pe butonul “Show results” va fi afișat driverul certificat pentru placa grafică, dacă există unul pentru combinația pe care ai introdus-o, împreună cu un link pentru descărcare.

 

Instalarea unui driver certificat

 

Odată ce ai descărcat driverul certificat, îl poți instala urmând acești pași:

  • Accesează Start > Control Panel> Device Manager> Display adapters
  • Fă click dreapta pe placa grafică și selectează Uninstall device pentru a elimina driverul vechi
  • Repornește computerul
  • Instalează driverul certificat descărcat

 

driver solidworks

 

 

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați.

 

Ioan Cristea

Application Engineer