Ai nevoie de o licență de proiecare SOLIDWORKS? Există multe variante de licențe SOLIDWORKS disponibile și pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor tale. Acest articol discută diferitele tipuri de licențe și te va ajuta să găsești cea mai bună soluție.

Pentru informații suplimentare, contactează echipa noastră de vânzări. 

 

Tipuri de licențe SOLIDWORKS

Deci, ce este disponibil? Pentru început, SOLIDWORKS este mai mult decât un simplu software CAD. În aceiași interfață poți valida proiectele prin simularea de condiții similare cu cele din lumea reală, poți să faci stocare și management eficient de fișiere, poți să faci documentație tehnică, poți să faci coduri de mașinare CNC, poți să faci controlul calității cu instrumente de inspectie și multe altele.

Sunt două categorii principale de licențe de proiecare de unde poți alege:

1.    Licențe SOLIDWORKS Standalone: dacă un inginer va lucra mereu în SOLIDWORKS pe o statie grafică, licența Standalone ar fi o alegere potrivită pentru că ar fi o licență doar pentru el.

2.    Licențe flotante/de rețea: dacă vor lucra mai mulți ingineri, dar nu simultan, licențele flotante sunt soluția. Aceste licențe pot fi instalate pe un număr nelimitat de stații de lucru, dar pot fi utilizate simultan doar numărul de licențe achizitionate.

 

Licențe SOLDIWORKS Standalone

Aceste licențe au un număr serial ce poate fi folosit pe un singur calculator. Putem împărți mai departe licențele Standalone în alte două categorii, Permanente sau Temporare.

> Licențele permanente – se referă la o licență care odată achiziționată ramâne a ta și poate fi utilizată mereu.

> Licențele temporare (închiriate) –  îți oferă aceleași capabilități precum cele permanente, dar au o dată de expirare, si pot fi folosite doar pe perioada pentru care au fost achiziționate. Aceste licențe au benficiul de a avea un cost redus și de a te ajuta să îți faci treaba atunci când există restricții de buget, sau atunci când ai nevoie de licență doar pe o perioadă scurtă (pentru un singur proiect de exemplu). Acestea pot fi cumpărate pentru o perioadă de 3 sau 12 luni.

 

Licențe SOLIDWORKS de rețea

Licențele de rețea combină mai multe licențe într-un singur număr serial. O aplicație mică (License Manager) va fi instalată și activată pe un server. Practic, fiecare client cu licența de rețea va comunica cu serverul la fiecare pornire de SOLIDWORKS și va lua o licență dacă este disponbilă. La închiderea programului, licența va fi restituită pe server și va putea fi folosită de alt client. Principala condiție ca acest tip de licență să funcționeze este ca toate calculatoarele să poată comunica cu serverul de rețea. Dacă totuși, ai nevoie de o licență pe un laptop, care nu se poate conecta la rețea, poți să imprumuți o licență pentru o perioadă limitată. Această licență nu va avea nevoie de conexiune la server.

 

Ioan Cristea

Application Engineer