Instrumentele moderne din cloud fac din Inginere HUB-ul colaborării de proiectare

de | 3DEXPERIENCE, Tutoriale

Autorul acestui articol este Barbara Schmitz, Senior Brand Introduction Manager, SOLIDWORKS. Articolul original  este disponibil pe blog-ul SOLIDWORKS. 📄 Modern Cloud Tools put Engineering as the Hub of Design Collaboration

Dezvoltarea produselor de azi este un efort extrem de colaborativ. Părțile interesate din diferitele departamente ale întregii organizații – nu doar cele din inginerie – trebuie să aibă capacitatea de a evalua proiectele propuse.

Procedând astfel, ele pot oferi feedback valoros în etapele cele mai timpurii ale proiectului propus și pe tot parcursul ciclului de dezvoltare pentru a asigura crearea de produse foarte optimizate.

 

Colaborarea între procese complexe și lanțuri de aprovizionare necesită un efort considerabil. Ingineria se află în centrul acestui efort, jucând un rol cheie în impulsionarea proceselor de proiectare și conectarea echipelor. La urma urmei, inginerii sunt responsabili pentru mult mai mult decât să găsească un design fezabil care să satisfacă nevoile de formă, asamblare și funcționalitate. Inginerii trebuie să găsească modele care să se alinieze obiectivelor generale ale companiei. Aceasta poate fi o întreprindere complexă, care necesită modele care satisfac multe cerințe, adesea conflictuale.

Care este rolul ingineriei în colaborarea întreprinderii? Și ce rol joacă inginerii în acest proces? Chad Jackson, analist șef și CEO al Lifecycle Insights, răspunde la aceste întrebări și la multe altele în videoclipul de mai jos.

YouTube video

Produsele extrem de complexe necesită instrumente de colaborare mai moderne

 

Pe măsură ce produsele devin mai complexe, crește nevoia unei colaborări eficiente. Nemaifiind dominate de componente mecanice, produsele inteligente de astăzi includ un amestec complex de sisteme electronice, sisteme încorporate și conectivitate Internet of Things (IoT).

Ca urmare, inginerii trebuie să navigheze într-o rețea complexă și interconectată de discipline de proiectare pentru a oferi funcționalitatea cerută de piața actuală. Aceștia trebuie să lucreze foarte strâns cu părțile interesate din alte domenii pentru a se asigura că produsele finale funcționează coeziv ca un întreg. Proiectarea modernă necesită un nivel ridicat de comunicare, colaborare și consens între echipele de inginerie internă și părțile interesate externe, cerând totuși expertiză tehnică profundă în domenii specifice.

În ciuda nevoii crescânde, există încă o cantitate surprinzătoare de conflicte în colaborarea de proiectare. Inginerii se confruntă cu o serie de provocări atunci când încearcă să împartă proiectele cu părțile interesate care nu sunt inginerești

Din fericire, există acum soluții care ajută la atenuarea multor dintre aceste provocări de colaborare. Acestea permit inginerilor să facă schimb de idei și proiecte fără probleme cu toți participanții la proiectare – atât tehnici, cât și non-tehnici – astfel încât să poată fi obținut feedback valoros, iar proiectele să poată fi cu adevărat optimizate pe baza contribuțiilor tuturor.

Luând colaborarea în cloud

 

Platformele moderne, în cloud, simplifică și eficientizează aceste interacțiuni necesare între diferiți actori interesați în proiectare. Procedând astfel, ele sporesc, de asemenea, securitatea IP-urilor, și oferă acces la niveluri ridicate de putere de calcul pentru aplicații precum simularea.

Când inginerii lucrează într-un mediu bazat pe cloud, pot pur și simplu să încarce modele, indiferent de sistemul CAD de creație și să ofere acces. Inginerii din întreaga companie și lanțul de aprovizionare pot accesa modele în acest mediu cloud prin browserul lor de internet, eliminând traducerile de date deseori predispuse la erori și eforturile depuse pentru a remedia geometriile corupte. Oricine are permisiuni poate modifica designul și mai multe părți interesate pot vizualiza, comenta și modifica simultan. Procedând astfel, companiile pot accelera dezvoltarea prin conectarea tuturor prin intermediul unei platforme bazate pe cloud, care este accesibilă în orice moment și de oriunde.

Un alt avantaj al platformelor de dezvoltare bazate pe cloud este că toate datele despre produse sunt întotdeauna urmărite, astfel încât gestionarea datelor este aproape transparentă. Nu este nevoie de niciun server scump sau persoană IT. Cu datele despre produs gestionate în cloud, fiecare modificare este urmărită, deoarece este făcută în timp real, permițând mai multor utilizatori să colaboreze simultan pe același proiect. O sursă unică de adevăr în timp real, întotdeauna precisă și unică, conferă o colaborare eficientă în proiectare.

Află mai multe despre modul în care îți poți pune inginerii în centrul colaborării de proiectare a întreprinderii consultând raportul oferit Lifecycle Insights. 📑 Cloud-based Tools Can Make Design Collaboration Less Sticky

Maria MARCU

Maria MARCU

Marketing & PR Manager

Recomand SOLIDWORKS deoarece cred că utilizatorii și partenerii pot beneficia de o mai bună colaborare, iar aceasta stimulează creativitatea şi deschide oportunităţi noi de afaceri. Sunt specializată în promovarea soluțiilor SOLIDWORKS în România, comunicativă și cu atitudine pozitivă. 

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.