Noutăți pe rolurile de design în 3DEXPERIENCE 2021

de | 3DEXPERIENCE, Tutoriale

Capacitățile de proiectare din browser de pe platforma 3DEXPERIENCE au fost recent actualizate odată cu lansarea R2021x FD04 din 23 ianuarie 2021.

 

Este posibil să nu fi observat acest lucru, deoarece toate actualizările de produs sunt in cloud si au loc automat. Beneficiezi de puterea de calcul și flexibilitatea acestor in dezvoltarea produselor. Să aruncăm o privire mai atentă asupra noutăților din actualizarea din ianuarie 2021.

Crearea si actualizarea mai rapidă a ansamblurilor

 

Multiplicarea componentelor bazata pe operatii utilizează operatiile din componente pentru a multiplica componentele în ansambluri. Dacă numărul de instanțe din modelul de baza se actualizează, la fel se modifică și ansamblul. Aceasta permite actualizări rapide la ansambluri (fără timpi de reproiectare), deoarece poți parametriza automat operatii, componente si ansambluri.

Reimport de versiuni actualizate de fișiere CAD 3D

 

Dacă ai versiuni mai noi ale fișierelor SOLIDWORKS, CATIA, Solid Edge și Inventor importate anterior, le poți reimporta – atât componente, cât și ansambluri. Toate operatiile deja realizate sau mate-urile aplicate modelului importat sunt menținute. Acum poți lucra cu furnizori sau cu piese importate din alte sisteme CAD fără a aștepta ultima versiune, în condițiile în care stii că orice lucrare anterioară poate fi ușor actualizată.

Acceseaza și schimba rapid operatiile de Mate

 

Mate-urile aplicate componentelor pot fi acum vizualizate și accesate folosind arborescenta creata, împreună cu posibilitatea de a vizualiza statusul acestora. Acest lucru creează un mediu mai productiv pentru efectuarea modificărilor la mate-urile pe componente într-un ansamblu și mai puțin timp petrecut navigând în structura ansamblului.

Micșorează timpul de căutare

 

Noile pagini ale aplicaților arată acum cel mai recent conținut accesat și poate fi deschis printr-o singură atingere. Crești productivitatea și reduci timpul de căutare a datelor, accesând rapid cele mai noi modele direct de pe prima pagina. Conținutul poate fi utilizat, de asemenea, cu metoda drag&drop pe pagina de destinație în alte aplicații pentru a finaliza proiectele mai rapid și mai eficient.

Nivelul de zoom îmbunătățit.

 

Atunci când utilizezi vederi standard, vizualizare centrata sau cubul de vizualizare, există acum o utilizare mai eficientă a spațiului de lucru pe ecran, ceea ce face mai ușor să lucrați cu proiectul tau pentru a iti face treaba mai repede.

Drag & Drop folosind 3DDrive

 

Acum este mai ușor ca niciodată să folosesti o gamă întreagă de formate de fișiere 3D utilizand puțini pași. Puteți folosi tehnica drag & drop pe fișiere din 3DDrive în aplicația xDesign, xShape, xSheetMetal și xFrame. Sau puteți utiliza pur și simplu selecția „Deschideți cu” (Open With) pentru a realiza importul.

Imbinare între marginile fara legaturi

 

Creaza o imbinare între marginile unui contur continuu, dar deschis. Noua opțiune, Blend, va permite închiderea și combinarea marginilor, mai degrabă decât extinderea pur și simplu a suprafeței. Noile opțiuni de extrudare a suprafeței iti permit să umpli rapid golurile și să creezi suprafețe netede și naturale, ca și când golurile nu ar fi existat.

Utilizează Drag & Drop pe componente în alte aplicații 3DEXPERIENCE

 

Drag & Drop pe modele în 3DPlay, Bookmark Editor, Collaborative Lifecycle și alte aplicații direct din mediul de proiectare, care va deschide automat aplicația, economisind timp și efort.

Utilizează Drag & Drop pe structura ansamblurilor

 

Realizeaza structura ansamblurilor din mers modificând ierarhia și structura folosind drag & drop. Restructurezi ansamblurile prin introducerea componentelor de la un ansamblu la altul, de la un nivel superior la un subansamblu și invers. Componentele pot fi ușor aranjate pentru a crea noi structuri in ansambluri de nivel superior și subansambluri.

Imbunătățiri pe schiță

 

Acum este mai rapid și mai ușor să schițați formele corespunzătoare folosind o metoda corecta, ceea ce înseamnă că petreceți mai puțin timp adăugând relații separat. Iată opțiunile suplimentare pentru snapping și relații automate în schiță:

  • Linie tangentă sau coincidentă cu centrele arcului
  • Linie paralelă și perpendiculară pe alte linii

Selectarea dimensiunilor folosind selecție de tipul Chain/Box

 

Selecții mai rapide și mai inteligente ale mai multor elemente sunt acum posibile atunci când: 1) selectarea unui lanț de dimensiuni de schiță și 2) selectarea mai multor dimensiuni în același timp.

Filtru de vizualizare nou pentru constrângerile din schiță

 

        Când lucrezi cu schițe complexe, este adesea util să vezi toate relațiile în același timp. Anterior trebuia să selectezi entități de schiță pentru a vedea relațiile. Acum poți afișa și ascunde rapid toate constrângerile de schiță, după cum este necesar.

Preferințe uzuale în aplicațiile xApp

 

Este mai ușor să mențineți consistența și să păstrezi setările preferate în toate aplicațiile web SOLIDWORKS, cu noile preferințe comune xApp centralizate.

Asistent de proiectare – Mate Helper

 

        Noile capacități de învățare automată îți permit să inserezi automat instanțe suplimentare de componente duplicate. Maximizezi eficiența și reduci timpul redundant petrecut inserand componente identice, cum ar fi elementele de poziționare si fixare. Noul Design Assistant Mate Helper introduce automat mai multe instanțe de componente în ansamblu. Mate Helper recunoaște și sugerează automat locațiile pentru a reproduce componentele.

Primitive parametrice

 

Acum, formele 3D primitive pot fi îmbinate și editate cu operațiile realizate anterior. Acest lucru simplifică modelarea pieselor prismatice, care este ideală pentru proiectarea cenceptuala.

Creezi o suprafață îmbinată între marginile unui contur continuu, dar deschis

 

        Noile opțiuni de extrudare a suprafeței iti permit să realizezi o umplere rapida a golurilor și să creezi suprafețe care sunt netede și naturale, ca și când nu ar exista niciodată mai multe contururi. Acum puteți închide și combina mai degrabă decât a extinde pur și simplu marginile unei suprafețe.

Întotdeauna conectat

 

Presiunea este întotdeauna mare pentru a livra mai repede și la un cost mai mic. Cu echipele de dezvoltare si fabricatie de produs in locatii diferite, acum mai mult ca oricând, companiile au nevoie de instrumente suplimentare pentru a-si aduce produsele pe piață mai rapid și mai eficient.

Platforma 3DEXPERIENCE facilitează lucrul cu oameni din interiorul și din afara companiei, inclusiv clienți, furnizori și producători. Poți simplifica fluxul de lucru pentru comunicare și pentru a îmbunătăți productivitatea, deoarece toată lumea lucrează de pe o platformă comună. Și pentru că gestionarea datelor este încorporată, nu numai că aveți trasabilitatea datelor de proiectare, ci și trasabilitate în comunicare, totul într-o locație ușor de accesat.

Solicită o demonstrație și află cum 3DEXPERIENCE te poate ajuta să obții o mai bună colaborare și cicluri mai rapide de dezvoltare a produselor tale!

Completează formularul cu datele personale și unul dintre consultanții noștri te va contacta în maximum 1 zi lucrătoare pentru programarea demo-ului. La finalul prezentării, în funcție de eligibilitate, vei putea obține gratuit o versiune de evaluare pentru a testa pentru 7 zile capabilitățile soluțiilor prezentate. 

Cristian POPESCU

Cristian POPESCU

SOLIDWORKS Application Engineer

Proiectarea nu trebuie să fie anevoioasă, de aceea am ales SOLIDWORKS. Specializat în implementarea soluțiilor SOLIDWORKS și în suport tehnic adaptat nevoilor clientului în procesul de proiectare cu produsele SOLIDWORKS 3D CAD, SOLIDWORKS Visualize, SOLIDWORKS MBD și DraftSght. Pasionat de alergare montană și de soluții hardware și software diverse.

Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.