<MOD-DIAM> în loc de simbolul de diametru, Ø?

 

Problema <MOD-DIAM> poate apărea dacă ai instalat mai multe versiuni de SOLIDWORKS pe același calculator.

SOLIDWORKS își direcționează locațiile de fișiere pentru articole comune precum template-uri și simboluri în aceeași locație pentru ambele versiuni ale software-ului. Versiunea care este instalată în primul rând va fi sursa pentru aceste locații de fișiere.

Dacă un utilizator încearcă să dezinstaleze o versiune mai veche de SOLIDWORKS (care poate fi sursa locațiilor pentru fișiere), software-ul își va pierde legătura cu lucruri precum template-uri sau biblioteca de simboluri și vei ajunge la <MOD-DIAM> în locul simbolul de diametru, Ø , după cum se arată mai jos:

eroare solidworks mod diam

 

 

Cum rezolvăm problema?

  • Click pe Tools > Options
  • În System Options, căutăm File Locations. In lista expandabilă, facem click pe Symbol Library File

 

eroare solidworks mod diam

 

Aruncăm o privire peste locația fișierelor. Ar trebui să fie ceva similar cu: C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS <20**>\lang\english. Este posibil ca versiunea listată aici să fie una mai veche, care a fost dezinstalată între timp. 

  • Trebuie să accesăm C:\ProgramData. Acest folder este implicit ascuns, dar îl putem accesa scriind direct adresa în bara de adresă, sau să îl facem vizibil din meniul View (Windows Explorer > Options > View tab)

 

Rezolvă rapid eroarea MOD-DIAM

 

  • Acum accesăm locația listată în SOLIDWORKS Options. S-ar putea să nu existe, caz în are am depistat problema. Pentru a rezolva, trebuie să modificăm locația din setările SOLIDWORKS cu locația versiunii de SOLIDWORKS utilizată. (ex: Dacă lucrez cu SOLIDWORKS 2016, calea trebuie să fie C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS <2016>\lang\english)
  • Dacă totuși folderul există, s-ar putea să lipsească din el un fișier numit “gtol.sym”, fișier pe care îl poți descărca de aici. Îl descarci și îl dezarhivezi in folderul respectiv, după care problema ar trebui să fie rezolvată.

 

Dacă problema persistă, nu ezita să ne contactezi ca să te ajutăm sa o rezolvi.

 

Ioan Cristea

Application Engineer