E simplu să ne ceri suportul în soluționarea unei probleme tehnice SOLIDWORKS: folosește noul sistem de tichete al Vegra Info!

E posibil ca până acum să fi intrat pe pagina noastra www.3dcadvegra.com pentru a căuta informații despre promoții, pachete SOLIDWORKS sau informațiile noastre de contact.

Mai nou, am mai deschis o secțiune, specială pentru utilizatorii SOLIDWORKS, pe care o regăsești accesând pagina www.3dcadvegra.com, în colțul dreapta sus: “DESCHIDE UN TICHET SUPORT”.

Dacă dai clik pe acel link vei ajunge în pagina noastră de tichete. De aici, poți să vezi în ce stadiu este problema ta anunțată anterior sau poți să ne transmiți o nouă problemă spre soluționare.

Dacă nu ai încă un cont la noi (deși îți recomandăm să îți faci unul odată cu primul tichet pe care ni-l scri), atunci, următorul pas este să apeși pe butonul:

Vei ajunge într-o pagină în care îți vom solicita câteva date de contact, precum: nume, prenume, compania la care lucrezi, adresa de email, număr de telefon, programul pentru care ai nevoie de suport (SOLIDWORKS sau CAMWorks), informații necesare pentru a te putea ajuta cu soluționarea cererii tale.

Așteptăm cu interes solicitările tale în sistemul nostru de tickete!

După ce selectezi zona în care ai probleme, pagina se desfășoară astfel încât să te ajute să ne spui care e problema pe scurt și o descriere pe larg a acesteia.

Poți să atașezi și fișiere asociate problemei tale, în partea de jos a paginii.

După ce ai completat datele, apeși pe Create Tiket. Dacă ai greșit ceva, poți să resetezi câmpurile, sau poți să renunți cu totul, nu îți recomandăm, însă asta. Noi suntem aici să te ajutăm.

Verificarea unui tichet

Tu ne-ai scris despre problema ta tehnică și noi lucrăm la ea. Sistemul trimite automat notificări pe adresa ta de e-mail de fiecare dată când modificăm tichetul, dar dacă mesajul nu a ajuns la tine, poți să verifici ce se întâmplă cu statusul tichetului tău.

Din fereastra de mai sus, cu deschiderea unui nou tichet, avem un buton de verificare a tichetelor

Va trebui să introduci adresa de e-mail și numărul tichetului căutat.

Noi îți trimitem pe acel e-mail un link cu adresa directă spre tichetul tău.

Înregistrează-te!

Dacă vrei să fii mai aproape de noi și să folosești sistemul de tichete mai des, te rugăm să te și înregistrezi. Nu trebuie decât să îți creezi un cont în sistemul nostru. Când ai intrat în pagina de creere a tichetului, te duci în colțul dreapta sus și apeși pe Sign in

Ajungi în pagina de logare, dar cum nu ai cont, alege să îți faci unul. Completezi apoi datele cerute în formular.

Apeși pe Register și noi îți trimitem un e-mail de confirmare cu un link pe care, dacă dai click ajungi înapoi la noi pe site. Gata! De acum te înregistrezi cu adresa de e-mail și cu parola stablită de tine. Dacă uiți parola, se poate reseta.

Îți mulțumim că ești alături de noi!

Din experiența noastră îți spunem că te putem ajuta mai repede dacă ne scrii. Problema ta este văzută de toți oamenii de la departamentul de support tehnic și este apoi direcționată spre cel care este mai liber, astfel încât timpul de așteptare pentru soluționarea problemei tale să fie cât mai scurt. Având datele tale de contact, te vom contacta în cel mai scurt timp și tu îți vei rezolva proiectul mai repede.

Dacă ai întrebări legate de acest articol, lasă-ne un comentariu sau trimite-ne un e-mail. Poți să scrii și un tichet 😊

Sorin Eugen Timar

SOLIDWORKS & CAMWORKS Application Engineer