Sunteți utilizatori SOLIDWORKS? Descoperiți platforma 3DEXPERIENCE!

de | nov. 6, 2020 | 3DEXPERIENCE, Tutoriale

Platforma 3DEXPERIENCE oferă proiectanților mecanici și altor utilizatori SOLIDWORKS posibilitatea de a crea, colabora și controla proiectele in cloud public sau privat prin intermediul unui browser. Aceasta este o schimbare dramatică prin comparatie cu familia de produse clasice ale Dassault Systèmes, precum SOLIDWORKS și CATIA, pe care cu toții le folosim.

Vom introduce notiunile de bază despre ce este platforma, cum este structurată, vă vom prezenta interfața și vă vom arăta cum puteți accesa aplicații precum xDesign și xShape.

Pentru a va ajuta sa intelegeti cel mai bine cum puteti si cum ar trebui sa interactionati cu platforma 3DEXPERIENCE, instrument bazat pe cloud, ne vom concentra pe patru domenii:

 1. Tenants
 2. Roles
 3. Dashboards
 4. Apps (Applicatii, care pot fi numite si Widgets)

Pentru a lucra pe platforma 3DEXPERIENCE, utilizatorii trebuie să aibă acces la un TENANT și să li se atribuie un rol de către un administrator. Un TENANT poate fi privit ca  portalul întregii organizații.

În calitate de administrator al unui TENANT, poti accesa tot conținutul și controla toate permisiunile. În interiorul fiecărui TENANT există diferite roluri potrivite funcțiilor angajaților. Userii pot fi membri ai mai multor TENANTs, iar în interiorul fiecărui TENANT acestia pot avea unul sau mai multe roluri. Un rol inseamna un grup de permisiuni și acces la aplicațiile specifice utilizatorului.

În prezent, există sute de roluri diferite și vor fi create mai multe pe măsură ce tot mai mulți clienți creează roluri specifice afacerii lor.

De exemplu, dacă sunteți un proiectant mecanic, vi se poate acorda rolul de 3D Creator. În cadrul acestui rol, găsim instrumente foarte asemănătoare cu aplicațiile SOLIDWORKS, cum ar fi App xDesign. Dacă sunteti pe post de ca designer industrial, este posibil să preferați accesul la rolul de 3D Sculptor care va va oferi accesul la aplicații precum xShape, modelatorul sub-divizional. Acest acces va depinde și de companie sau de grupul de utilizatori.

Roluri in cadrul platformei cloud 3DEXPERIENCE.

Roluri in cadrul platformei cloud 3DEXPERIENCE.

Odată ce utilizatorii au creat un login și li s-a acordat un anumit set de roluri, vor dori să înceapă să creeze și să colaboreze. Aceasta va însemna să se conecteze și să înceapa să lucreze in cadrul unui DASHBOARD personalizat sau furnizat de alt utilizator.

DASHBOARDul 3DEXPERIENCE este interfața cu platforma si la fel ca multe alte applicatii, DASHBOARDul este si el o aplicație. Indiferent de conținut, DASHBOARDurile sunt toate controlate și editate în același mod.

Să aruncăm o privire asupra aspectului general al unui DASHBOARD tipic.

Exemplu de DASHBOARD in 3DEXPERIENCE.

Un DASHBOARD contine câteva pictograme clasice pe care userii le recunosc usor precum și unele noi, specifice 3DEXPERIENCE. Începând din partea dreaptă sus a ecranului, găsiti pictograme pentru următoarele:

 • „Eu” – Toate informațiile legate de contul dvs.
 • „Notificări” – Vă avertizează cu privire la modificările din comunitățile SWYM și spațiile de colaborare
 • „Adăugare” – Permite crearea de mai mult conținut
 • „Partajare” – Partajați și publicați conținut
 • „Conținut” – Accesați tot conținutul și unitățile dvs.
 • „Comunități” – Accesați conținut din Comunitățile SWYM
 • „Ajutor” – Asistență utilizator, asistență și comunități de utilizatori

Tot in partea de sus a ecranului, găsim și bara de instrumente Căutare-Search. Acest lucru oferă posibilitatea de a căuta în interiorul fiecărui TENANT separat, conținut specific. In continuare în partea de sus a browserului, găsim „Meniul DASHBOARDului”. Această listă derulantă oferă posibilitatea de a partaja, edita, dubla, gestiona și șterge DASHBOARDul selectat.

Pentru a selecta DASHBOARDul în care doriti sa operati, faceți clic pe pictograma „Listă DASHBOARD”:

Aceasta va afișa un panou de activități în stânga cu toate DASHBOARDurile la care utilizatorii au acces la un moment dat. Se poate observa că unele DASHBOARDuri pot fi  editate/modificate, în timp ce altele sunt blocate de utilizatorii/administratorii care le-au creat.

Dashboard list.

Dashboard list.

Pentru a comuta între DASHBOARDuri, selectați-le pur și simplu din listă și vor fi afișate.

***

Ultima și cea mai importantă parte a unui DASHBOARD este 3D Experience Compass, situată în colțul din stânga sus.

Prin selectarea lui, utilizatorii 3DEXPERIENCE își pot accesa portofoliul de roluri, aplicații și soluții. Din panoul de activități din stânga, trageti și fixați aplicația dorită în DASHBOARD pentru a vă personaliza spațiul de lucru. Această aplicație poate fi redimensionată pentru a se potrivi cu alte aplicații sau poate fi adăugată la filele suplimentare din partea de sus.

Aplicațiile precum xDesign și xShape sunt aplicații care pot îndeplini o varietate de funcții.

xDesign este o aplicație de modelare 3D CAD inspirată de SOLIDWORKS, dar dusă la un nivel superior cu funcții precum Design Guidance.

xShape este un modelator sub-divizional folosit pentru a realiza forme complexe și modele industriale.

Aceste exemple sunt doar vârful aisbergului. Există multe alte aplicații, cum ar fi 3Dspace și 3DDrive, care sunt utilizate pentru a stoca și a partaja fișierele de proiectare în interiorul 3DEXPERIENCE.

3DDrive se poate conecta în mod specific la serviciile de stocare cloud existente, cum ar fi Dropbox și Google Drive. La fel ca rolurile, există sute de aplicații precum cele prezentate mai jos.

Apps disponibile in 3DEXPERIENCE.

Apps disponibile in 3DEXPERIENCE.

 

Ca un sumar al celor prezentate mai sus putem reprezenta diagrama de mai jos ca structura generală (Roluri, Dasboarduri și Aplicații) și modul în care acestea se reunesc pentru a crea platforma 3DEXPERIENCE.

În fiecare TENANT există diferite roluri. Aceste roluri au DASHBOARDuri personalizate și standardizate, care găzduiesc aplicații – Apps precum xDesign și xShape, fiecare stocând fișiere în aplicațiile 3DSpace și 3DDrive.

Tenants, Roluri, Dashboards si Apps in 3DEXPERIENCE.

 

Si de ce sa ne pese de toate acestea?

Mulți utilizatori lucrează într-un mediu de lucru stabilit de un software CAD cunoscut iar trecerea la o nouă platformă poate fi dificilă și există întotdeauna o curbă de învățare.

Ca proiectanti mecanici și ingineri CAD, nu trebuie sa acceptam acest status-quo ca fiind suficient de bun. De-a lungul timpului, am văzut cu toții tendința de crestere a responsabilităților în companii, precum și noile provocări pe care le poate aduce colaborarea la scară globală sau locală. Se așteaptă ca toată lumea să facă mai mult cu mai puțin timp, iar perioadele de oprire pot fi devastatoare.

Amintiti-va de software-ul CAD care a dat crash și v-ati pierdut munca…

Sau de cazurile cand ati suprascris fișierele CAD. Cu 3DEXPERIENCE, proiectele CAD sunt salvate în mod constant, perioadele de nefuncționare sunt reduse sau complet eliminate.

Vă amintiți când ați avut nevoie să actualizați sistemul? Chiar și o actualizare simpla necesită multă muncă de planificare și ore peste program. Platforma 3DEXPERIENCE se actualizează singură și pur și simplu vă trimite un e-mail când a terminat.

Ati fost victima unui ransomware care v-a blocat accesul la un server? Cu 3DEXPERIENCE, datele sunt securizate pe un server dedicat cu acces limitat și sub protecția Dassault Systèmes.

Ați avut vreodată nevoie să lucrați la un proiect, dar un alt utilizator îl modifica? Acest lucru este imposibil cu un software CAD tipic, precum SOLIDWORKS – dar este posibil cu platforma 3DEXPERIENCE.

Doriți să reduceti bugetul hardware cheltuit an de an pentru modernizarea stațiilor de lucru – sau să utilizați aceste fonduri pentru alte domenii din companie?

În timp ce cu software-ul CAD cunoscut actual puteti face multe lucruri, dacă doriți să vă creșteți productivitatea, să reduceți timpul administrativ, să vă securizați datele și să aveți posibilitatea de a le accesa de oriunde, atunci este timpul sa vă alăturati platformei 3DEXPERIENCE, sa fiti mai productivi – și, de ce nu, sa va distrai!

Poate ca pentru mulți utilizatori CAD, avalansa de produse noi poate fi dificil de cernut și descifrat. Din fericire, platforma 3DEXPERIENCE vine de la Dassault Systèmes, care realizează produsele CAD pe care le cunoașteți și pe care le iubiți de ani de zile și poate să reducă decalajul către viitorul colaborării și al gestionării datelor.

Cu aceste informații, puteți începe călătoria în 3DEXPERIENCE.

Solicită o demonstrație și află cum 3DEXPERIENCE te poate ajuta să obții o mai bună colaborare și cicluri mai rapide de dezvoltare a produselor tale!

Completează formularul cu datele personale și unul dintre consultanții noștri te va contacta în maximum 1 zi lucrătoare pentru programarea demo-ului. La finalul prezentării, în funcție de eligibilitate, vei putea obține gratuit o versiune de evaluare pentru a testa pentru 7 zile capabilitățile soluțiilor prezentate. 

Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.