SOLIDWORKS xDesign combină ușurința utilizării cu metode inovatoare de dezvoltare a produselor în cloud direct din browser. Este o soluție CAD online cu care creezi piese parametrice și ansambluri doar cu un browser și o conexiune la internet.

Colaborezi cu echipa și ai siguranța că toți lurează la ultima versiune, xDesign are inclus un sistem de versionare și data management fără a mai necesita un sistem clasic PDM. Produsele realizate astfel sunt de asemenea salvate intr-un drive virtual privat fiind disponibile oricând pentru a fi partajate cu colegii sau colaboratorii.

Printe alte funcționalități interesante pe care le vei descoperi folosind xDesign este și Design Guidance. Cu ajutorul acestei funcții ai posibilitatea de a face o predicție a formei pe care ar trebui să o aibă piesa realizată în funcție de încărcările la care este supusă. Poți salva această formă ca și referință sau inspirație pentru forma finală a piesei concepute de tine.

Faptul că este o soluție cloud aduce avantajele unei infrastructuri hardware minimale, practic orice calculator cu sistem de operare Windows sau Mac inclusiv tablete sau telefoane mobile. Iar posibilitatea accesului de oriunde la date, inclusiv de pe telefonul mobil sau tabletă, este un avantaj apreciat în prezent de toți.

SOLIDWORKS xDesign nu este și nu se dorește a fi un înlocuitor pentru SOLIDWORKS, ci un Program CAD online care ajută la accelerarea procesului de design prin faptul că este oriunde la îndemână și prin ușurința cu care poți colabora cu colegii sau partenerii în rafinarea produsului dezvoltat.

 

3D Creator Role

xDesign este o Aplicație (App) care vine la pachet cu Rolul 3D Creator, rol care are ca și cerință preliminară existența rolurilor Bussiness Innovation și Industry Innovation. Pentru mai multe informații despre Apps and Roles poți citi articolul dedicat 3DEXPERIENCE Platform. Acolo vei găsi informații mai pe larg despre Roluri, Aplicații și Panouri de Control incluse in platforma 3DEXPERIENCE.