Altwork | Realizarea posturiilor de lucru multifuncționale de o inaltă inovație utilizând SOLIDWORKS

Profilul companiei

O echipă de tehnicieni profesioniști experimentați, cu o experiență vastă – de la construcția celei mai rapide biciclete pasive de exerciții, până la mașinile prototip Burning Man, au fondat Altwork pentru a schimba paradigma domeniilor cu necesar de susținere computerizată de mare intensitate. Grupul din spatele Altwork a fondat și dezvoltat companii de succes, devenind creatorii multor patente în domeniu, deoarece membrilor grupului le place să abordeze provocări dificile.

 

PROVOCARE:

Dezvoltarea, producția și marketarea unei aparaturi de birou automatizat, care să ofere posibilitatea utilizatorilor de a lucra din diferite locații și să efectueze sarcini variate utilizând un singur post de lucru.

REZUMAT:

Implementarea soluțiilor SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Professional și SOLIDWORKS PDM Professional.

REZULTATE:

  • Post de lucru multifuncțional automatizat
  • Incurajarea colaborării cu Partenerii de lucru
  • Interacțiuni directe cu furnizorii
  • Lucru îmbunătățit cu ansambluri

Fondatorii Altwork au o viziune în ceea ce privește o stație de lucru tradițională în 2010, cu mult înaintea începerii multor studii referitoare la efectele negative pe termen lung asupra sănătății pe care le are statul la birou pe perioade îndelungate. Ei au realizat că se pot simți mult mai confortabil și pot fi mult mai productivi dacă li se schimbă poziția de lucru – șezând, înclinat, în picioare – fără a avea nevoie să se miște, să își repoziționeze tastatura sau ecranul.

Ideea originală a găsirii unei alternative la stațiile de lucru a evoluat prin multe dezbateri și schițe. Finalmente, după un număr impresionant de prototipuri, nopți pierdute și aproximativ 3 milioane $ investiți de către fondator, compania a reușit să lanseze Altwork Station prima stație care permite computerului să se miște odată cu corpul. Altwork Station permite utilizatorului să lucreze în poziție de șezut, în picioare, înclinat, sau intr-o poziție de gravitate 0, inclusiv o pozitie total întins cu monitorul în poziție verticală deasupra capului – la o simplă apăsare de buton.

În timp ce pasiunea, energia și dedicarea fondatorilor au jucat un rol masiv în evoluția și fructificarea proiectului Altwork Station, echipa a avut nevoie și de instrumente 3D de design și vizualizare puternice pentru a-și construi spațiul lor ideal de lucru, conform Chief Technology Officer John Speicher. “The Altwork Station este o combinație unică de inginerie mecanică. Biomencanică, ergonomie, și design industrial” explică Speicher. “Realizarea unui post de lucru care să urmărească mișcările corpului uman într-un număr mare de poziții a fost foarte provocator, iar misiunea ar fi fost cu atât mai dificilă fără un sistem 3D CAD.”

Fondatorii Altwork au utilizat pachete CAD și anterior au ales să lucreze cu SOLIDWORKS 3D CAD la Sonoma Design Group, compania care a precedat Altwork. “Stiam că vom avea nevoie de un sistem parametric 3D pentru a finaliza proiectul și am observat că toți consultanții din design industrial, inginerie și chiar producție au preferat să lucreze cu SOLIDWORKS,” explică Speicher. “ Acum ne bazăm pe SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Professional și SOLIDWORKS PDM Professional.”

Crearea și verificarea ansamblurilor

Folosind software-ul SOLIDWORKS, proiectanții Altwork au reușit să proiecteze, verifice și să revizuiască rapid ansamblurile, avansând în ritm rapid. „Designul începe cu idei schițate pe hârtie”, explică Speicher. „Apoi alegem cea mai promițătoare idee și o modelăm în SOLIDWORKS, cu doi-trei designeri care se ocupă de fiecare ansamblu.”

„Atunci folosim capabilitățile de mișcare dinamică SOLIDWORKS pentru a ne asigura că totul se mișcă corect și că nu avem probleme de coliziune”, continuă Speicher.

„Am folosit SOLIDWORKS pentru proiectarea și verificarea conexiunilor și a camerelor și am procedat la fel când lucram cu sisteme optice. Și atunci când e nevoie să facem schimbări, reușim să le facem rapid și ușor datorită performanțelor parametrice ale SOLIDWORKS – o schimbare la nivel de piesă determină o actualizare automată a pieselor asociate în ansamblurile de nivel superior. ”  

John Speicher

Chief Technology Officer, Altwork

Colaborarea cu partenerii

Utilizarea software-ului SOLIDWORKS nu numai că a făcut Altwork compatibil cu consultanții specifici în proiectare industrială, inginerie și fabricație cu care compania dorea să lucreze, încurajând un nivel ridicat de colaborare, ci a simplificat interacțiunea cu furnizorii și partenerii de producție. „Având o bază de furnizori cu mașini CNC, cu mașini de tăiat cu laser, cu mașini de injecție material plastic și cu ateliere de sudură, toate rulând cu SOLIDWORKS, este foarte benefic pentru dezvoltare”, subliniază Speicher.

„Având posibilitatea de a trimite un model 3D SOLIDWORKS către un furnizor cu un minimum de documentație suplimentară este deosebit de util, mai ales în timpul dezvoltării prototipului”, adaugă Speicher.

Introducerea noii categorii de produse 

Lucrând în SOLIDWORKS, Altwork a fost capabil să livreze eficient un nou produs revoluționar care va schimba modul în care utilizează computerele de mare intensitate. Fără concurență directă – birourile permanente concurează indirect – Altwork Station stabilește o categorie de produse cu totul nouă. “Software-ul SOLIDWORKS a fost important pentru dezvoltarea tuturor aspectelor proiectării Altwork Station“, spune Speicher. „Ușurința de a crea modele și natura parametrică a SOLIDWORKS nu au fost singurele avantaje în timpul dezvoltării celor 800 de piese – din oțel, plastic și spumă – și 12 subansambluri majore utilizate în stația Altwork”, continuă Speicher. „Am folosit, de asemenea, SOLIDWORKS Visualize pentru marketing și comunicare, pregătind piața pentru produsul inovator care urma să devină realitate.

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.