Arcimoto, Inc. | Inovând o nouă categorie de vehicule electrice - Fun Utility Vehicle (FUV) - cu soluțiile SOLIDWORKS

 

 

Profilul companiei

Fondată în 2007 pentru a cataliza trecerea la un sistem de transport mai durabil, Arcimoto, Inc. (NASDAQ: FUV) a conceput noi tehnologii și tipare de mobilitate care, împreună, ridică ștacheta pentru eficientizarea mediului, dimensiunea impactului și accesibilitatea prețurilor în ceea ce privește proiectarea de vehicule electrice. Cuvântul înseamnă „conduc viitorul”, iar compania a deschis un nou drum în industria transporturilor prin crearea categoriei de vehicule utilitare de agrement (Fun Utility Vehicle – FUV), odată cu lansarea primului FUV electric cu trei roți Arcimoto, care este în prezent disponibil pentru precomandă cu un preț de pornire de 11.900 USD.

 

PROVOCARE:

Simplificarea dezvoltării și producției de vehicule electrice, inovative în materie de eficiență, manevrabilitate și performanță.

REZUMAT:

Implementarea SOLIDWORKS Professional pentru proiectare mecanică, SOLIDWORKS Premium pentru analiză și proiectare mecanică, SOLIDWORKS Electrical Schematics Professional pentru proiectare electrică, SOLIDWORKS Electrical 3D pentru proiectare electrică și SOLIDWORKS PDM Standard pentru soluții software de gestionare a datelor de produs.

 

REZULTATE:

  • Au scos pe piață primul vehicul utilitar de agrement (FUV).
  • Au redus greutatea vehiculului cu aproape 40%.
  • Au inovat șasiul auto multicorp din tablă.
  • Au îmbunătățit producția de componente și șasiuri auto.
 

În ultimul deceniu, Arcimoto și-a concentrat eforturile de cercetare și dezvoltare la sediul său și, respectiv, fabrica sa din Eugene, Oregon, pe crearea celui mai accesibil și mai performant vehicul electric potrivit pentru șoferul de zi cu zi. „Conceptul inițial a fost realizat manual într-un atelier slab tehnologizat și cu un software de proiectare limitat. Cu toate acestea, a devenit în curând evident faptul că un produs competitiv, ce urma a fi fabricat în masă, necesită utilizarea unor instrumente inginerești de proiectare și analiză avansate”, spune inginerul mecanic / administratorul PDM Diana Standish.

„Compania a funcționat fără un sistem oficial CAD până în 2011”, explică Standish. „În timp ce acest efort a produs, ce-i drept, conceptele primelor modele, lucrul în acest mod a fost dificil și consumator de timp, mai ales pe măsură ce echipa de proiectare a crescut. Aveam nevoie de un sistem CAD pentru a sprijini vizualizarea și simularea în locul prototipării masive, dar și pentru a ne ajuta să eficientizăm procesul de dezvoltare înainte de fabricarea primelor noastre produse. ”

Deși Arcimoto a încercat inițial să-și proiecteze produsele folosind aplicația de modelare tridimensională a suprafețelor Rhino®, compania a realizat rapid că are nevoie de un sistem de modelare solidă 3D cu design mecanic integrat, proiectare electrică și soluții de inginerie. „Arcimoto a ales platforma de proiectare SOLIDWORKS deoarece este ușor de utilizat, include capacități fiabile de proiectare a tablei și sudurilor și oferă acces la un set complet de soluții integrate, precum analiza, gestionarea datelor de produs (PDM) și instrumentele de proiectare electrică”, spune Standish.

După implementarea SOLIDWORKS Professional, Autodesk a pus la dispoziția companiei Arcimoto sistemele sale Inventor® 3D Design și Vault® PDM gratuit, pentru o perioadă limitată de timp. „După ce au testat timp de câteva luni instrumentele Autodesk, inginerii noștri și-au exprimat în unanimitate dorința de a rămâne la SOLIDWORKS datorită progreselor făcute cu ajutorul acestuia”, își amintește Standish. „De atunci, am adăugat software-ul de proiectare și analiză SOLIDWORKS Premium, precum și SOLIDWORKS Electrical Schematics Professional pentru partea de proiectare electrică, SOLIDWORKS Electrical 3D și software-ul de gestionare a datelor de produs SOLIDWORKS PDM Standard. Peste 98% din primul nostru produs a fost proiectat cu SOLIDWORKS. ”

„Cu SOLIDWORKS, putem crea și combina piese din tablă de diferite grosimi și controla fiecare rază de curbură din componenta centrală. Acest lucru elimină necesitatea de a ne confrunta cu un ansamblu dezordonat, în care o schimbare a unei fațete ar distruge 200 de constrângeri geometrice. SOLIDWORKS ne permite să avem mai multe piese din tablă combinate într-una singură, ceea ce face schimbările de proiectare mai rapide și mai ușoare, îmbunătățind în același timp potențialul de fabricare. ”

Diana Standish

Inginer Mecanic și administrator PDM, Arcimoto Inc.

Instrumentele de proiectare a pieselor din tablă multicorp economisesc timp și îmbunătățesc performanța

Utilizând SOLIDWORKS, Arcimoto nu numai că și-a eficientizat procesele de dezvoltare, ci a îmbunătățit și potențialul de fabricare al componentelor. De exemplu, necesitatea de a reduce greutatea maximizând, în același timp, rezistența și rigiditatea a determinat compania să utilizeze piese din tablă multicorp și suduri pentru a crea șasiul vehiculului său FUV.

„Instrumentele de proiectare SOLIDWORKS ne permit să utilizăm piese din tablă multicorp pentru a crea șasiul vehiculului”, notează Standish. „Cu SOLIDWORKS, putem crea și combina piese din tablă de diferite grosimi și putem controla fiecare rază de curbură din componenta centrală. Acest lucru elimină necesitatea de a ne confrunta cu un ansamblu dezordonat, în care o schimbare a unei fațete ar distruge 200 de constrângeri geometrice. SOLIDWORKS ne permite să avem mai multe piese din tablă combinate într-una singură, ceea ce face schimbările de proiectare mai rapide și mai ușoare, îmbunătățind în același timp potențialul de fabricare. ”

 

Reducerea greutății, minimizarea prototipării

Decizia Arcimoto de a reproiecta șasiul vehiculului său folosind piese din tablă multicorp și faptul că proiectanții săi au făcut uz de capacitățile de modelare a tablei ale SOLIDWORKS pentru a reproiecta complet șasiul, au permis companiei să reducă greutatea prototipului său cu aproximativ 40% comparativ cu versiunile anterioare ale designului. „Reducerea greutății este un obiectiv primordial, iar instrumentele SOLIDWORKS ne-au ajutat să reducem greutatea generațiilor anterioare de vehicule de la 800 de kilograme la 500”, spune Standish. Odată cu adăugarea software-ului SOLIDWORKS Premium, Arcimoto speră să folosească instrumentele de simulare în timpul proiectării pentru a minimiza ciclurile de prototipare pentru modelele viitoare, îmbunătățind în același timp performanța

 

Puterea instrumentelor, inclusiv PDM

Cheia în ceea ce privește eficientizarea dezvoltării la Arcimoto a implicat integrarea soluțiilor de proiectare mecanică, proiectare electrică, inginerie și PDM. „Atunci când te confrunți cu termene-limită dure – când toată lumea este ocupată și insistă să meargă mai departe – este esențial să ai instrumente integrate, în special cu PDM”, subliniază Standish. „Unul dintre motivele pentru care am rămas la SOLIDWORKS a fost eficiența și acuratețea cu care SOLIDWORKS PDM poate capta toate modificările pe care le facem, pe măsură ce rezolvăm problemele și rafinăm partea de proiectare. ”

„Am adăugat SOLIDWORKS Electrical 3D, ca să putem integra rețelele de cabluri în designul nostru”, continuă Standish. „Pe scurt, preferăm să plătim pentru suita SOLIDWORKS, deoarece este pe deplin compatibilă cu toate soluțiile ce funcționează împreună și nu ridică obstacole pe care apoi ar trebui să le depășim, fapt ce a devenit din ce în ce mai important, pe măsură ce ne îndreptăm către producția în masă.”

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Rămâi la curent cu noutățile!

Abonează-te cu adresa de email și primește primul cele mai noi tutoriale și informații despre SOLIDWORKS.

Începe cu SOLIDWORKS!

Află cum să-ți maximizezi productivitatea și să creezi produse mai bune, mai rapide și mai rentabile.

  • Instrumente software 3D complete care îți permit să creezi, să simulezi, să publici și să gestionezi datele tale
  • Soluțiile SOLIDWORKS sunt ușor de implementat, ușor de utilizat și simplu de administrat
  • În loc să petreci timp pentru a-ți menține sistemul CAD, poți valorifica noi oportunități, poți reduce costurile și poți ajunge pe piață mai repede
Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.