Audio PS | Accelerarea dezvoltării unui sistem audio Hi-Fi cu ajutorul SOLIDWORKS

 

 

Profilul companiei

PS Audio este o companie americană specializată în echipamente audio de înaltă fidelitate (cunoscute și sub denumirea de sunet high-end) pentru audiofili și industria de înregistrare a sunetului. În prezent, PS Audio produce amplificatoare audio, preamplificatoare, convertoare digital-analog, dispozitive dedicate pentru streaming audio, software de gestionare a muzicii și cabluri.

PROVOCARE:

Comprimarea ciclurilor de proiectare pentru a sprijini extinderea liniei de produse, oferind în același timp proiecte de sistem audio de înaltă calitate, pregătite pentru producție.

REZUMAT:

Implementarea 3D CAD SOLIDWORKS Standard.

 

REZULTATE:

  • Reducerea ciclurilor de proiectare de la luni la zile
  • Ofertă extinsă de produse
  • Eficiență optimizată a radiatorului
  • Capacitatea de a partaja date de proiectare electronice și mecanice
 

Știi momentul acela în care stai într-o cameră, auzi sunetele unui saxofon, închizi ochii și încerci să determini dacă există un muzician care cântă acolo sau dacă asculti o înregistrare electronică pe un sistem audio de acasă. După câteva secunde, îți dai seama că nu poți identifica cu adevărat sursa muzicii fără să te uiți. Acesta este nivelul de calitate pe care îl doresc cei pasionați de sunetul audio – cunoscuți în industrie drept audiofili. Este, de asemenea, standardul pe care PS Audio se străduiește să îl atingă în dezvoltarea și producția de sisteme audio de înaltă calitate, componente și accesorii.

Începând cu anii 1970, producătorul de sisteme audio casnice din Colorado a proiectat și construit sisteme audio de o calitate incontestabilă, servind o comunitate audiofilă care iubește muzica și sistemele audio de ultimă generație. Concentrându-se exclusiv pe realizarea de muzică și produsele care îi susțin reproducerea, PS Audio a continuat să crească și să prospere într-un moment în care mulți producători de sisteme audio au redus producția. Așa cum spune co-fondatorul și CEO-ul Paul McGowan, „Sistemele noastre de reproducere de muzică high-end sunt proiectate, proiectate și construite de oameni cărora le pasă de stilul de viață, muzică, mediu, calitate, corectitudine și încrederea pe care am câștigat-o în ultimii 40 de ani. ”

În servirea bazei sale de clienți audiofili, PS Audio se străduiește să-și dezvolte produsele în mod eficient și rentabil, motiv pentru care compania a înlocuit instrumentele de proiectare AutoCAD® 2D cu software-ul de proiectare 3D SOLIDWORKS Standard. PS Audio a ales SOLIDWORKS deoarece dezvoltarea produselor 3D economisește timp și bani, iar software-ul este ușor de învățat și de utilizat.

„Am început să folosim SOLIDWORKS la începutul anilor 2000 și l-am ales pentru că era accesibil în raport cu celelalte programe de acolo și părea mai ușor de utilizat”, își amintește McGowan. „La acea vreme, AutoCAD® era încă în tranziție de la 2D la 3D și am considerat că soluția 3D prezentată de SOLIDWORKS o să ne ajute să proiectăm produse pregătite pentru producție, fiind mult mai intuitiv.”

De la luni, la zile.

Folosind software-ul SOLIDWORKS, PS Audio și-a comprimat ciclurile de proiectare fără a sacrifica calitatea, permițând producătorului de sisteme audio să-și extindă oferta de produse de preamplificatoare, regeneratoare de putere, amplificatoare, convertoare digitale în analogice, cabluri high-end, platane rotative, playere, difuzoare și o serie de accesorii. „Comparativ cu AutoCAD® și desenul manual, ceea ce am făcut la sfârșitul anilor 1990, SOLIDWORKS a fost un instrument esențial care a redus ciclurile de proiectare la zile, nu la luni”, spune McGowan. De exemplu, designerul Chet Roe, care a început să lucreze la PS Audio ca stagiar, folosește instrumente de proiectare din tablă SOLIDWORKS pentru a economisi timp ori de câte ori sunt necesare șasiuri personalizate care necesită modificarea șasiurilor de dimensiuni standard. 

 

SOLIDWORKS economisește timp ori de câte ori trebuie să personalizăm un șasiu sau să fabricăm tablă, ceea ce se întâmplă de fiecare data când lucrăm la o nouă linie.”

 
Chet Roe

, Designer, PS Audio

Optimizarea proiectării pentru radiatoare

Ca stagiar, Roe a exploatat capacitățile de simulare SOLIDWORKS pentru a efectua analize termice pe aripa radiatorului unui difuzor amplificat. „Am aruncat o privire asupra designului radiatorului pe difuzoarele mari amplificate, care transportă multă putere și amperaj”, spune Roe. „Designul aripei radiatorului se potrivește cu forma boxelor”, continuă Roe. „Fostul design folosea o singură montură a plăcii posterioare, iar simularea a arătat că nu era suficient spațiu acolo pentru a disipa în mod eficient căldura. M-am uitat apoi la montarea pe două fețe a radiatorului pe unul dintre regeneratoarele noastre de energie și am descoperit că este mai eficientă la disiparea căldurii. Am folosit apoi SOLIDWORKS pentru a modifica designul pentru a optimiza eficiența radiatorului. ”

 

Setarea etapielor pentru proiecatarea electromecanică

Implementarea de către PS Audio a software-ului de proiectare Altium Designer PCB (placa cu circuite imprimate) în 2015 a permis proiectanților mecanici și electrici ai companiei să partajeze datele de proiectare prin fișiere IGES și STEP și să colaboreze mai eficient. Parteneriatul dintre DS SOLIDWORKS și Altium, care include SOLIDWORKS PCB (Altium Designer și SOLIDWORKS într-o singură aplicație integrată) și conectorul SOLIDWORKS PCB către Altium, stabilește scena pentru integrarea mai completă a mediilor de proiectare mecanică și electronică ale companiei.

„Am adus plăci semipopulate de la Altium Designer în SOLIDWORKS pentru a verifica potrivirile și distanțele”, arată Roe. „Cu SOLIDWORKS și Altium care lucrează atât de bine împreună, suntem încântați de posibilitatea integrării dezvoltării, facilitarea colaborării și creșterea inovației în sistemele audio casnice de înaltă calitate. ”

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.