Crizaf SRL | Modernizare sisteme de conveioare și de separare cu SOLIDWORKS

Profilul companiei

CRIZAF este un important dezvoltator și producător de benzi transportoare, separatoare, sisteme de umplere și depozitare precum și siteme de cântărire și de numărare. Fondată în Italia în 1954, compania a devenit o organizație multinațională cu locații de producție în Italia, Statele Unite, Brazilia și India; distribuitori în 30 de țări; și vânzari la nivel mondial.

Produsele Crizaf sunt utilizate într-o serie de domenii, inclusiv industria auto, containere, produse cosmetice, electrice, electronice, alimentare, electrocasnice, medicale / farmaceutice, ambalaje și reciclare.

PROVOCARE:

Rezolvarea problemelor de compatibilitate a modelelor 3D și îmbunătățirea lucrului în echipă în timpul proiectării de componente și ansambluri pentru conveioare și sisteme de separare personalizate.

REZUMAT:

Implementare SOLIDWORKS Standard și SOLIDWORKS Professional.

REZULTATE:

  • Reducerea timpului de dezvoltare de produs cu 20%
  • Reutilizarea componentelor și ansamblurilor a crescut cu 15%
  • Precizia și calitatea produselor au fost îmbunătățite
  • Lucrul în echipă s-a îmbunătățit

Timp de mai mulți ani, compania a folosit instrumente de proiectare AutoCAD® 2D și în cele din urmă s-a mutat în pachetul de design Autodesk® Inventor® 3D. Cu toate acestea, problemele legate de incompatibilitatea cu datele moștenite 2D au condus managementul companiei să se nemulțumească de aceasta și să caute o soluție de proiectare 3D mai bună, potrivit proprietarului Claudio Cassinari.

„Avem o echipă formată din patru ingineri care lucrează în diferite zone ale sistemelor noastre și am constatat că lucrările cu Inventor sunt complicate, dezordonate și un obstacol în calea lucrului eficient în echipă”, explică Cassinari. „Inginerii noștri au fost nevoiți să se gândească constant la cel mai bun mod de a salva un fișier pentru o utilizare viitoare, în loc să se concentreze pe proiectarea sistemelor noastre. De asemenea, am avut probleme pentru a face schimbări de design târziu în proces. Am folosit Inventor® și AutoCAD® mulți ani, dar în cele din urmă am pierdut încrederea în acest software. Am pierdut o perioadă incredibilă de timp și am decis să căutăm o altă platformă de proiectare 3D. ”Un inginer a folosit SOLIDWORKS într-un proiect anterior și a sugerat că ar putea rezolva problemele companiei. „Am comparat SOLIDWORKS cu Inventor® pentru a vedea dacă SOLIDWORKS ne-ar face viața mai ușoară”, își amintește Cassinari. „Am fost surprinși și încântați să descoperim că SOLIDWORKS este mai ușor de utilizat și mai prietenos cu datele noastre de legătură AutoCAD decât Inventor. De asemenea, ne-am uitat la Solid Edge®, dar am ales să implementăm SOLIDWORKS. ”Crizaf a ales SOLIDWORKS în 2015 – implementarea de SOLIDWORKS Standard și SOLIDWORKS Professional – deoarece soluția este ușor de utilizat, facilitează schimbările de proiectare și încurajează lucrul în echipă. „Cu SOLIDWORKS, ne-am rezolvat toate problemele și ne-am pus din nou pe traiectoria de creștere”, spune Cassinari.

Dezvoltare rapidă, modificări făcute din mers.

De la implementarea SOLIDWORKS, CRIZAF și-a îmbunătățit capacitatea de a folosi datele 2D pentru proiecte noi și s-a bucurat de o mai mare flexibilitate și stabilitate atunci când face modificări ale designului. Trecerea la SOLIDWORKS a permis CRIZAF să reducă ciclurile de proiectare și să reducă timpul de intrare pe piață pentru sistemele sale personalizate cu 15 până la 20 la sută.

Am văzut o mare diferență de eficiență și flexibilitate de la trecerea la SOLIDWORKS. Scurtarea ciclurilor de proiectare și a timpului de livrare la clienți este esențială pentru succesul nostru, datorită produselor noastre atat de personalizate. În prezent, 65% din proiectele noastre sunt sisteme personalizate, iar 35% reprezintă produse standard. Cererile de personalizare au crescut în ultimii ani și vor continua să crească în viitor. Din fericire, cu SOLIDWORKS avem agilitatea de care avem nevoie pentru a furniza sisteme de calitate mai rapid și flexibilitatea de a face schimbări de proiectare, chiar târziu în proces.”

Claudio Cassinari

CEO, Crizaf SRL

Acuratețe mai mare, calitate mai bună.

CRIZAF poate reutiliza mai ușor porțiuni de la proiectele anterioare, ceea ce duce la o precizie mai mare a proiectării, o calitate mai bună a sistemului și o creștere cu 15% a reutilizării proiectelor. „Deși fiecare proiect este specific unui anumit client, multe sunt similare în multe privințe, dar au diferențe cheie, cum ar fi utilizarea unei alte culori sau materiale”, remarcă Cassinari. „SOLIDWORKS ne-a permis să creștem reutilizarea proiectelor cu 15%, deoarece putem adapta rapid și ușor lucrul anterior pentru a satisface noi cerințe”, adaugă Cassinari. „Folosind SOLIDWORKS, calitatea produsului nostru este cu siguranță mai ridicată, deoarece putem fi mai exacți și mai preciși în timpul proiectării și putem implementa cu ușurință noi modificări, ori de câte ori este necesar.”

Lucru în echipă îmbunătățit.

Echipa noastră lucrează mai eficient în SOLIDWORKS, deoarece nu mai întâlnim impedimente în munca în echipă”, spune Cassinari. „De asemenea, suntem mai capabili să comunicăm date cu clienții”, continuă Cassinari. „De exemplu, acum includem un proiect 3D preliminar în toate ofertele noastre – ceva care pur și simplu dura prea mult timp înainte de a avea SOLIDWORKS. Producem propuneri de design de calitate superioară și putem folosi informații din proiectare 3D pentru a explica cum va funcționa o mașină atunci când este construită. Cu SOLIDWORKS, totul este mult mai clar. ”

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.