Gerhard Schubert GmbH | Realizarea și dezvoltarea utilajelor de ambalare personalizate utilizând soluțiile SOLIDWORKS

 

 

Profilul companiei

De la introducerea primilor roboți de ambalare din lume în 1984, Gerhard Schubert GmbH a devenit liderul recunoscut al pieței în dezvoltarea de mașini de ambalat. Fondată în anii ’60 de Gerhard Schubert, compania este responsabilă pentru multe dintre inovațiile tehnologice care au capabilități avansate ale utilajelor de ambalare. Aceste repere tehnice includ dezvoltarea propriei unități de control pentru mașinile de ambalare, prima linie de selecție F44 pentru ridicare și plasarea produselor în tăvi, prima mașină de ambalare cu încărcare superioară instalată pe o linie de asamblare și primul robot de transport.

 

 

PROVOCARE:

Simplificarea și dezvoltarea celor mai avansate aparate de ambalare automate din lume, menținând totodată un grad ridicat de flexibilitate și personalizare.

REZUMAT:

Implementarea software-ul SOLIDWORKS Professional și SOLIDWORKS Premium în combinație cu soluțiile de analiză cu element finit SOLIDWORKS Simulation și soluțiile DraftSight 2D.

 

REZULTATE:

  • Producerea de mașini de ambalat se realizează de două ori mai repede decât concurenții
  • Economisirea a cinci ore la fiecare proiect de design
  • Vizualizarea proiectelor mult îmbunătățită
  • Comunicărea cu clienții a fost mai bună
 

Companiile din întreaga lume se bazează pe mașinile automate Schubert pentru a împacheta totul, de la lenjerie de corp la bere până la iepurași de ciocolată. Fiecare mașină Schubert este concepută personalizat pentru a satisface nevoile unice de ambalare ale fiecărui client. Succesul producătorului de mașini de ambalare rezultă din capacitatea sa de a livra rapid mașini personalizate și performante, menținând niveluri ridicate de flexibilitate și eficiență în proiectare.

Potrivit lui Wolfgang Sedlak, Design Engineer, compania depășește concurenții datorită geniului viziunii lui Gerhard Schubert – care combină utilizarea a șapte ansambluri de bază cu componente electronice inteligente și ansambluri configurabile – și parțial prin utilizarea tehnologiilor avansate de automatizare a proiectării 3D.

„De ani de zile, Schubert a dezvoltat mașini folosind instrumente PROCAD 2D”, își amintește Sedlak. „Cu toate acestea, introducerea sistemelor CAD parametrice 3D se potrivesc perfect cu viziunea lui Schubert pentru accelerarea dezvoltării mașinilor prin utilizarea de componente standardizate care pot fi configurate într-o varietate de moduri. În 1997, Gerhard Schubert a luat decizia de a muta platforma de dezvoltare a companiei de la 2D la 3D și a ales soluțiile SOLIDWORKS.

Schubert a ales SOLIDWORKS ca mediu de proiectare al companiei; implementarea software-ului SOLIDWORKS Professional și SOLIDWORKS Premium în combinație cu soluțiile de analiză SOLIDWORKS Simulation și soluțiile de design DraftSight 2D. Compania a ales SOLIDWORKS, deoarece software-ul este ușor de utilizat; permite automatizarea proiectării

Interfața de programare (API) și include configurarea proiectării cu ajutorul familiilor de piese (configurații), proiectarea tablelor și capacitățile de comunicare și vizualizare în proiectare.

„Modul în care SOLIDWORKS gestionează configurațiile în proiectare este similar cu modul în care construim mașinile noastre”, explică Sedlak. „SOLIDWORKS ne ajută să lucrăm mai rapid și să colaborăm mai eficient. Folosind SOLIDWORKS și abordarea noastră de dezvoltare, putem proiecta mașini personalizate în jumătate din timpul necesar concurenților noștri.”

Configurări automatizate a componentelor standard

De la implementarea soluțiilor SOLIDWORKS, Schubert a conceput, fabricat și livrat în mod constant mașini de ambalare personalizate în doar șase luni. SOLIDWORKS Motion și capabilitățile de detectare a interferențelor, au contribuit la performanțele de lider ale industriei, utilizarea configurațiilor în proiectare combinate cu rutinele de automatizare API a jucat un rol semnificativ.

„Mașinile noastre sunt cele mai avansate și complexe mașini de ambalat din lume”, subliniază Sedlak. „Când dezvoltați mașini care pot însuma mai mult de 10.000 de piese individuale, instrumentele de configurare pot economisi mult timp. De exemplu, folosim configurații în proiectare pentru a ne adapta rapid cele șapte ansambluri standardizate la o anumită sarcină de ambalare. Utilizăm funcționalitatea API SOLIDWORKS pentru a automatiza proiectarea ansamblurilor, ceea ce ne economisește aproximativ cinci ore pe fiecare ansamblu.”

 

SOLIDWORKS ne ajută să lucrăm mai rapid și să colaborăm eficient.”

 
Wolfgang Sedlak

Inginer Proiectant, Gerhard Schubert GmbH

Eficienţă în proiectarea reprelor din tablă

O tendință recentă în dezvoltarea Schubert a mașinilor de ambalare automate de ultimă generație este o creștere continuă a numărului de piese din tablă. Compania se bazează pe instrumentele de proiectare a tablelor din SOLIDWORKS pentru a optimiza operațiunile de tăiere cu laser și îndoire.

“Instrumentele de proiectare a tablelor din SOLIDWORKS sunt foarte eficiente și ușor de utilizat”, notează Sedlak. „Pe măsură ce numărul de piese din tablă din mașinile noastre crește de la an de an, vom depinde din ce în ce mai mult de funcționalitatea de proiectare a tablelor pentru a simplifica producția de piese din tablă.”

 

Vizalizarea, reviziurea şi interacţiunea

Un aspect important al eforturilor de dezvoltare ale Schubert constă în interacțiunea și comunicarea cu clienții despre nevoile lor de ambalare și soluțiile propuse de Schubert. Schubert folosește modele dinamice SOLIDWORKS și clipuri animate pentru a facilita recenziile de proiectare, fișierele SOLIDWORKS eDrawings pentru a comunica detalii tehnice cu clienții și furnizorii și randări fotorealiste create cu PhotoView 360 pentru a sprijini eforturile de marketing. De asemenea, compania a început să folosească instrumente DraftSight 2D pentru a pregăti machete 2D ale mașinilor de ambalare pentru clienți.

SOLIDWORKS oferă o varietate de instrumente pentru vizualizarea și împărtășirea proiectelor noastre”, spune Sedlak. „Capacitatea de a arăta construcția mașinilor noastre și modul în care funcționează este vitală pentru ca clienții noștri să înțeleagă ce intenționăm să facem. Acest lucru este extrem de important nu numai pentru asigurarea aprobării clienților cu privire la configurația mașinii, ci și pentru a ne asigura că partenerii noștri rămân mulțumiți de o mașină care va funcționa peste 40 de ani. “

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.