J&J DESIGN D.O.O. | Cum să navighezi spre integrare directă cu constructorii de ambarcațiuni folosind soluțiile SOLIDWORKS

 

 

Profilul companiei

Frații Japec și Jernej Jakopin au o pasiune pentru plimbări cu barca, design, tehnologie și inovație. De când au fondat J&J Design în Slovenia în 1983, compania a realizat aproape 300 de modele pentru 55 de constructori de ambarcațiuni de serie din 22 de țări, producând astfel peste 60.000 de bărci și iahturi. De-a lungul anilor, proiectele companiei au câștigat peste 100 premii pentru barca anului, design și protecția mediului, deoarece J&J Design și-a construit o reputație excelentă în ceea ce privește calitatea, eficiența și inovația.

 

PROVOCARE:

Dezvoltarea unei companii care proiectează iahturi și bărci – și o afacere conexă de componente și instrumente specializate – prin integrare și o mai strânsă colaborare cu principalii producători de ambarcațiuni.

REZUMAT:

Implementarea soluțiilor software SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Premium, SOLIDWORKS Electrical Schematics Professional și SOLIDWORKS Product Data Management (PDM) Professional.

 

REZULTATE:

  • Reducerea ciclurilor proiectare-fabricare
  • Eliminarea erorilor și greșelilor de proiectare
  • Îmbunătățirea inspecțiilor de revizuire și a schemelor electrice
  • Integrarea directă cu serverul PDM al celui mai mare client
 

Cea mai recentă creație a companiei – iahtul cu motor R40 Flybridge – a fost concepută pentru un mare producător de ambarcațiuni. Acest iaht de ultimă generație utilizează o nouă tehnologie de producție și oferă spații de găzduire unice pe puntea inferioară și pe cea principală, asociate cu o carenă sport, navigabilă, cu manevrabilitate superioară.

Pe măsură ce relațiile J&J Design cu marii constructori de ambarcațiuni s-au dezvoltat, a apărut necesitatea de a-și integra în mod direct operațiunile de proiectare cu clienții săi, potrivit lui Martin Staric, R&D Manager. „Am folosit câteva sisteme CAD pentru a proiecta ambarcațiunile noastre în trecut, dar în 2014, un client ne-a obligat efectiv să folosim software-ul SOLIDWORKS, deoarece este platforma sa standard de proiectare și fabricație”, își amintește Staric. „Deși am colaborat cu succes cu ei în trecut folosind desene și fișiere STEP, ei și-au dorit să automatizeze procesul de proiectare-fabricare prin conectarea noastră directă la serverul lor SOLIDWORKS PDM Professional. Numărul de proiecte pe care le aveam cu acest client creștea, așa că a trebuit să folosim SOLIDWORKS. ”

J&J Design a implementat SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Premium, SOLIDWORKS Electrical Schematics Professional și SOLIDWORKS Product Data Management (PDM) Professional pentru a onora solicitarea unui client. Odată ce firma a instalat SOLIDWORKS, s-a întâmplat ceva interesant: managementul a descoperit că majoritatea tinerilor ingineri cunoaște deja SOLIDWORKS și îl utilizează ca principal instrument de proiectare 3D, fapt ce a făcut ca integrarea cu acest client să fie mult mai ușoară.

„Tinerii noștri ingineri învață SOLIDWORKS la universitate, astfel încât să poată urca la bord și să contribuie aproape imediat”, notează Staric. „Am fost, de asemenea, impresionați de valoarea SOLIDWORKS în ceea ce privește nivelul de performanță raportat la preț.”

„SOLIDWORKS este, în anumite privințe, analog cu navigația. Când ești pe mare, simți vântul care vine ca o briză proaspătă. SOLIDWORKS este tot așa. SOLIDWORKS este proaspăt și există idei bine gândite în spatele acestuia. Cu siguranță ne bucurăm că suntem pe valul SOLIDWORKS la J&J Design. ”

Martin Staric

R&D Manager, J&J Design D.o.o.

O tranziție proiectare-fabricație mai rapidă, mai puține erori 

După implementarea soluțiilor SOLIDWORKS, J&J Design a observat că tranziția de la proiectele finale la operațiunile de fabricație ale clienților săi se întâmplă mai rapid, cu mai puține erori de proiectare și mai puține reprelucrări la nivel de producție. „Deoarece suntem împreună pe aceeași platformă SOLIDWORKS, lucrurile se mișcă mai repede și apar mai puține greșeli”, subliniază Staric. „Utilizăm SOLIDWORKS în proporție de aproximativ 80% pentru un singur client și, cumva, am devenit parte din departamentul lor de proiectare. ”

„Datele de proiectare sunt ca un limbaj”, explică Staric. „Când vorbești aceeași limbă, nu există doar mai puțină confuzie și mai puține neînțelegeri, ci și capacitatea de a ne concentra asupra rezolvării provocărilor de proiectare și inginerie pe care le întâmpinăm, în loc să ne împiedicăm de probleme de conversie a datelor și de traducere a fișierelor.”

 

Serverul vostru este serverul nostru

Cu sistemul SOLIDWORKS PDM Professional, J&J Design se poate conecta direct la serverul de gestionare a datelor de produs al clientului său. „Serverul nostru SOLIDWORKS PDM îl reflectă pe cel al clientului nostru, permițându-ne să ne conectăm la fluxurile lor de lucru și să adoptăm capabilitățile de control strict al revizuirilor din sistem”, spune Staric. „Când acest client ne-a împins să folosim SOLIDWORKS, ne-am dat seama că trebuie să devenim parte din sistemul lor de lucru pentru a menține relația.”

„Utilizarea SOLIDWORKS pentru a proiecta ambarcațiuni pentru acest client a fost doar primul pas”, adaugă Staric. „Cu SOLIDWORKS PDM Professional, suntem integrați direct în centrul operațiunilor lor, dintre care multe sunt automatizate. De exemplu, când lansăm un fișier de proiectare pentru fabricare, acesta merge direct la mașinile de frezat ale clienților noștri. SOLIDWORKS PDM ne-a adus beneficii aproape imediat, deoarece munca noastră necesită acum mai puțin timp, iar clienții noștri se bucură de o eficiență substanțială la celălalt capăt. ”

 

Construirea echipei de proiectare și inginerie 

Trecerea la SOLIDWORKS ajută, de asemenea, J&J Design să-și gestioneze creșterea și să construiască echipa de proiectare și inginerie. „Când am achiziționat SOLIDWORKS în 2014, aveam patru ingineri”, povestește Staric. „Până în 2015, am ajuns la 12 ingineri, iar până în 2016, am crescut la 20. Astăzi, avem 30 de oameni în echipa de proiectare și inginerie, iar inginerul nostru pe partea electrică a îmbrățișat cu adevărat software-ul SOLIDWORKS Electrical. Implementarea SOLIDWORKS ne-a ajutat să gestionăm acest tip de creștere, deoarece noii membri ai echipei de obicei nu au nevoie de instruire. ”

SOLIDWORKS este, în anumite privințe, analog cu navigația. Când ești pe mare, simți vântul care vine ca o briză proaspătă. SOLIDWORKS este tot așa. SOLIDWORKS este proaspăt și există idei bine gândite în spatele acestuia. Cu siguranță ne bucurăm că suntem pe valul SOLIDWORKS la J&J Design”, spune Martin Staric, R&D Manager.

Firma a implementat SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Premium, SOLIDWORKS Electrical Schematics Professional și SOLIDWORKS Product Data Management (PDM) Professional. Prin implementarea SOLIDWORKS, J&J Design și-a redus ciclurile de proiectare-fabricare, a eliminat erorile și greșelile de proiectare, a îmbunătățit inspecțiile de revizuire și schemele electrice și s-a integrat direct cu serverul PDM al celui mai mare client.

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Rămâi la curent cu noutățile!

Abonează-te cu adresa de email și primește primul cele mai noi tutoriale și informații despre SOLIDWORKS.

Începe cu SOLIDWORKS!

Află cum să-ți maximizezi productivitatea și să creezi produse mai bune, mai rapide și mai rentabile.

  • Instrumente software 3D complete care îți permit să creezi, să simulezi, să publici și să gestionezi datele tale
  • Soluțiile SOLIDWORKS sunt ușor de implementat, ușor de utilizat și simplu de administrat
  • În loc să petreci timp pentru a-ți menține sistemul CAD, poți valorifica noi oportunități, poți reduce costurile și poți ajunge pe piață mai repede
Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.