Kenstomoto | Realizarea motocicletelor customizate, a pieselor și a acesoriilor utilizând SOLIDWORKS

PROVOCARE:

Să realizeze rapid și eficient din punct de vedere financiar motociclete, piese și accesorii printate 3D.

REZUMAT:

Utilizarea SOLIDWORKS Premium împreună cu tehnologia printării 3D.

REZULTATE:

  • Au redus timpul de producție cu 80%
  • Au redus ciclurile de proiectare cu 70%
  • Au redus costurile de producție cu 20%
  • Au minimizat necesitatea prelucrărilor mecanice.

Kenny Yeoh a visat de mic să își facă propria colecție de motociclete. Acesta lucrează ca șef al departamentului de proiectare al firmei SKS Coachbuilders, un lider în domeniul produției de autocare și autobuze. Acum și-a împlinit visul din copilarie folosind SOLIDWORKS Premium și imprimarea 3D.

Aceste soluții  i-au permis lui Yeoh să creeze și să asambleze rapid motociclete personalizate și să lanseze astfel KENSTOMOTO – prescurtarea de la Kenny’s Custom Motorcycles.

Inspirate de stilul fantastic, plin de culoare și vibrant al motocicletelor din desenele japoneze precum Akira și Gundam, motocicletele modificate de Yeoh au devenit din ce în ce mai populare. În principal datorită prezenței pe social media dar și prin prezența la expoziții moto. Cu nume precum Valkyre, Ju, Mechastallion sau Deomolisher, creațiile acestui designer nu ar fi fost posibile fără printarea 3D și soluțiile SOLIDWORKS.

“Am început să folosesc SOLIDWORKS acum cațiva ani pentru a modela autobuze la SKS Coachbuilders. A fost primul program 3D CAD pe care l-am folosit după ce am înlocuit modelatorul CAM pentru a reduce timpii de proiectare.  Acum folosesc SOLIDWORKS pentru a proiecta orice, inclusiv motocicletele făcute la Kenstomoto.

Yeoh spune ca a ales să folosească SOLIDWORKS pentru afacerea lui pentru că este ușor de invățat și de folosit dar și pentru că lucrează precis și eficient cu tehnologiile de 3D printing. Acest lucru a fost foarte important pentru a realiza piese unice rapid și la un preț redus.

Dintr-o sufragerie la o afacere online

Prima motocicletă customizată de Kenstomoto care a folosit piese modelate și printate a fost un retrofit al unei motociclete Kawasaki. “Mi-am renovat casa, lucru care a durat un an întreg. Nu prea aveam ce să fac în timpul acela și tocmai ce începusem să folosim imprimante 3D la locul de muncă. Așa că am decis să cumpăr o motocicletă Kawasaki folosită și să o fac specială – nu neaparat să merg cu ea, mai mult să o folosesc ca mobilier în sufragerie. Aceasta a fost prima motocicletă modificată și mi-a placut atât de mult proiectul în sine încât am hotărât să continui să fac motociclete customizate. Așa s-a născut Kenstmoto.

„Ce mi-a permis să devin mai eficient și să reduc costurile a fost faptul că am putut să evoluez și să fac modificări foarte rapid în SOLIDWORKS.”  

Kenny Yeoh

Fondator, KENSTOMOTO

Scurtarea ciclurilor de proiectare și reducerea costurilor de producție

De exemplu, am putut să reduc timpul de modelare de la prima motocicletă la a doua cu 70%, folosind SOLIDWORKS. Folosind SOLIDWORKS și imprimantele 3D nu mai trebuie să realizez prototipuri ceea ce economisește timp și bani. De asemenea, folosind printarea 3D pentru majoritatea pieselor (unele tot trebuie tăiate pe laser) am putut să reduc costurile de producție cu 20% pentru că nu mai am nevoie de prea multe prelucrări mecanice. Combinând aceste avantaje am putut să reduc timpul total de producție cu până la 80%, spune Kenny.

SOLIDWORKS pentru Kenstomoto

Kenstomoto a ales SOLIDWORKS pentru afacerea sa de motociclete personalizate, deoarece este ușor de învățat și utilizat, iar prin utilizarea SOLIDWORKS Premium pentru personalizarea motocicletei, a pieselelor și a accesoriilor, Kenstomoto a scurtat timpul de comercializare cu 80%, a redus ciclurile de proiectare cu 70%, a redus costurile de producție cu 20% și a redus la minimum necesarul de scule.

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.