KOČEVAR d.o.o. | Îmbunătățirea producției celor mai mari aparate de sudură din lume cu SOLIDWORKS

 

 

Profilul companiei

Înființată în 1969 pentru a produce mașini industriale de sudură în puncte, prin proiecție și cusături, KOČEVAR d.o.o. este cunoscut astăzi pentru realizarea celor mai mari aparate de sudură la comandă din lume, care sunt proiectate pentru a fi utilizate la îmbinarea componentelor de mari dimensiuni ale vagoanelor de tren. Directorul general, Jožef Kočevar Jr., pune succesul companiei pe seama inovației, dedicarea în ceea ce privește îmbunătățirea tehnologiei de sudare prin rezistență și angajamentul de a utiliza tehnologiile de proiectare și inginerie 3D.

 

PROVOCARE:

Obținerea unui avantaj competitiv prin reducerea greutății și optimizarea performanței celor mai mari aparate de sudură din lume produse la comandă.

REZUMAT:

Implementarea programului de proiectare mecanică SOLIDWORKS 3D.

 

REZULTATE:

  • Timpul de producție/livrare s-a redus de 10 ori.
  • Greutatea celui mai mare aparat de sudură a fost redusă cu 60%.
  • S-au eliminat costurile de prototipare repetitivă.
  • Performanța produsului, dar și marjele de profit, s-au îmbunătățit.
 

KOČEVAR d.o.o. dezvoltă și produce la comandă unele dintre cele mai mari aparate de sudură din lume. Înființată în 1969 pentru a produce mașini industriale de sudură în puncte, prin proiecție și cusături, compania slovenă și-a extins oferta pentru a include acțiunea liniară monofazată AC, acțiunea liniară trifazată DC și utilaje de sudat cu acțiune liniară de frecvență medie MFDC, precum și aparate robotizate de sudură în puncte și prin cusături, aparate de sudat pe soclu cu braț oscilant, mașini de sudat prin proiecție multi-spot, sisteme automatizate de sudură prin rezistență (capace de electrozi, tije, șunturi laminate etc.) și echipamente de măsurare.

Producătorul de sisteme de sudură este cunoscut pentru realizarea celor mai mari aparate de sudură la comandă din lume, care sunt proiectate pentru a fi utilizate la îmbinarea componentelor de mari dimensiuni ale vagoanelor de tren. Directorul general, Jožef Kočevar Jr., pune succesul companiei pe seama inovației, dedicarea în ceea ce privește îmbunătățirea tehnologiei de sudare prin rezistență și angajamentul de a utiliza tehnologiile de proiectare și inginerie 3D.

Pentru a răspunde provocărilor asociate cu dezvoltarea și producerea de echipamente de sudură la comandă, KOČEVAR trebuie să mențină un avantaj competitiv, motiv pentru care compania a adoptat timpuriu tehnologia 3D CAD, când a înlocuit software-ul Caddie® 2D cu sistemul de proiectare mecanică SOLIDWORKS 3D în 1998. Compania s-a standardizat pe software-ul SOLIDWORKS deoarece este ușor de utilizat, oferă acces la instrumente de simulare și susține eforturile KOČEVAR de a scurta termenele de livrare.

„Motivul pentru care folosim SOLIDWORKS este acela că suntem mereu în căutarea unui avantaj competitiv”, notează Kočevar. „Când mă gândesc la modul în care acest software a influențat producția noastră de aparate de sudură de mari dimensiuni realizate la comandă – și la cum ne eficientizează timpul – este clar că SOLIDWORKS ne oferă acel avantaj competitiv. Dacă nu i-am folosi toate capabilitățile, nu am putea termina acest tip de proiecte pe care acum le finalizăm în mod frecvent.”

„Utilizând SOLIDWORKS, am reușit să reducem ceea ce dura ani de zile de dezvoltare la luni de dezvoltare. Principalul motiv al acestor creșteri de productivitate este ușurința în a vizualiza proiectul și a face modificări în SOLIDWORKS. De fiecare dată când este nevoie să facem o modificare de proiectare în SOLIDWORKS, toate desenele și documentația tehnică care au legătură cu proiectul se actualizează automat. O schimbare similară în 2D ar necesita o lună sau mai mult de reprelucrări. Mașinile realizate la comandă reprezintă activitatea noastră principală, motiv pentru care folosim SOLIDWORKS la fiecare proiect, deoarece ne permite să facem modificări rapid și ușor. ” 

Jožef Kočevar Jr.

Managing Director, KOČEVAR D.O.O.

Reducerea de 10 ori a timpului de producție a aparatelor de sudură realizate la comandă 

Odată cu implementarea SOLIDWORKS, KOČEVAR și-a redus continuu ciclurile de dezvoltare și timpul de livrare, rezultând o îmbunătățire de 10 ori mai mare față de timpii inițiali de dezvoltare/livrare atunci când utiliza instrumentele de proiectare 2D. „Pentru a produce aparatele de sudură pe care le producem acum era nevoie de ani de zile de lucru în 2D”, subliniază Kočevar.

 

Reducerea greutății, optimizarea performanței

Cea mai mare provocare în a proiecta și construi cele mai mari aparate de sudură din lume este reducerea greutății acestora și optimizarea capacității în sarcină. Pentru a răspunde acestei provocări, KOČEVAR folosește instrumentele de analiză cu element finit (FEA) SOLIDWORKS SimulationXpresspentru a calcula greutatea și a simula randamentul fiecărei componente, acest lucru rezultând într-o reducere de 60% a greutății mașinilor, dar și o îmbunătățire a fiabilității și performanței.

„Greutatea este principala problemă în dezvoltarea aparatelor de sudură de mari dimensiuni astfel încât să poată fi controlate de sistemele robotizate și componentele disponibile pe piață.”, explică Kočevar. „Pentru a dezvolta cele mai ușoare aparate de acest gen din industria noastră, am rulat peste 100 de simulări cu SOLIDWORKS SimulationXpress și am folosit rezultatele acestora pentru a reproiecta componentele ce determină reducerea greutății. Apoi, am rulat din nou simulările și am reproiectat până am ajuns în punctul în care designul era optimizat, fapt ce ne-a permis reducerea greutății cu peste 60%.”

 

Cum economisești banii clienților în timp ce crești profitul

Prin utilizarea instrumentelor de proiectare SOLIDWORKS și a celor de analiză SOLIDWORKS SimulationXpress pentru a reduce greutatea aparatelor de sudură de mari dimensiuni, Kočevar își ajută clienții să economisească bani, îmbunătățind-și în același timp propriile marje de profit cu fiecare proiect. „Aparatele de sudură de mari dimensiuni sunt o aplicație controlată de sisteme robotizate, de aceea este atât de important să reducem greutatea cât mai mult posibil”, spune Kočevar.

“Aparatele de sudură de mari dimensiuni ale competitorilor noștri au un cost mult mai mare, deoarece sunt prea grele pentru a fi controlate de un robot standard și necesită un sistem automatizat de manipulare personalizat”, adaugă Kočevar. „Aparatele noastre cu greutate redusă economisesc banii clienților, permițându-le să folosească controllere robotizate standard. Pentru că folosim instrumente de simulare SOLIDWORKS în loc de calcule manuale și prototipuri fizice de testare pentru a ne optimiza mașinile, câștigurile noastre nete per mașină sunt, de asemenea, în creștere, permițându-ne să adăugăm componente inovatoare – cum ar fi ansambluri fără dispozitive de fixare pentru sudarea pieselor – la fiecare aparat pe care îl producem.”

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Rămâi la curent cu noutățile!

Abonează-te cu adresa de email și primește primul cele mai noi tutoriale și informații despre SOLIDWORKS.

Începe cu SOLIDWORKS!

Află cum să-ți maximizezi productivitatea și să creezi produse mai bune, mai rapide și mai rentabile.

  • Instrumente software 3D complete care îți permit să creezi, să simulezi, să publici și să gestionezi datele tale
  • Soluțiile SOLIDWORKS sunt ușor de implementat, ușor de utilizat și simplu de administrat
  • În loc să petreci timp pentru a-ți menține sistemul CAD, poți valorifica noi oportunități, poți reduce costurile și poți ajunge pe piață mai repede
Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.