Mellowcabs | Inovând minitaxiuri electrice și moderne pentru transport urban cu SOLIDWORKS pentru Antreprenori

 

 

Profilul companiei

Transportul urban modern, ecologic și furnizarea de servicii de mobilitate la cerere, ieftine, eficiente, pentru persoane și mărfuri este obiectivul Mellowcabs din Africa de Sud, producătorul unui vehicul complet electric, cu trei roți. Cum transportul urban implică, în mare parte, călătorii de mai puțin de 5 km, compania de tip start-up lucrează pentru a-și asigura o poziție durabilă, cu costuri reduse, pe piața transporturilor aflată într-o permanentă evoluție.

 

PROVOCARE:

Inovarea rapidă a unui minitaxi cu trei roți, plăcut din punct de vedere estetic și  alimentat electric, pentru microtransportul de persoane și bunuri în mediul urban.

REZUMAT:

Implementarea instrumentelor de proiectare și dezvoltare de produs ca parte a programului SOLIDWORKS pentru Antreprenori.

 

REZULTATE:

  • Reducerea la jumătate a timpului alocat proiectării produsului
  • Reducerea necesității și timpului alocat prototipării
  • Colaborare sporită între departamentele de proiectare industrială și inginerie mecanică
 

Odată cu apariția serviciilor de ride-sharing și incapacitatea multor companii tradiționale de taxi de a satisface nevoile călătorilor moderni, consumatori de tehnologie, Mellowcabs încearcă să acopere o nișă prin furnizarea de transport urban eficient. Pentru că au zero emisii de carbon, vehiculele Mellowcabs sunt ecologice și mai eficiente decât taxiurile tradiționale, contribuind la reducerea congestionării traficului și interacționând fără probleme cu sistemele existente de transport public. Costul redus de funcționare al acestui tip de vehicul duce la apariția unui nou model de afacere, prin care o parte considerabilă din venituri este generată de vânzarea de spațiu publicitar pe mașini, mai degrabă decât de tarifele percepute pentru serviciile de transport.

Deși dezvoltarea vehiculului a început acum câțiva ani, proiectul nu a luat avânt până când Mellowcabs nu a decis să înlocuiască instrumentele de proiectare 3D pe care le folosea, potrivit lui Ernie Aylward – Technical Lead. „Unii dintre consultanții noștri au preferat să utilizeze software-ul de proiectare 3D SOLIDWORKS, lucru care a devenit ulterior tentant și pentru noi”, își amintește Aylward. „Factorul declanșator al migrării noastre către SOLIDWORKS a fost funcționalitatea sa superioară de proiectare a suprafețelor, care a fost extrem de importantă în dezvoltarea vehiculului Mellowcabs. Cu SOLIDWORKS am putut accesa, de asemenea, un set mai variat de instrumente prin participarea noastră la programul SOLIDWORKS pentru Antreprenori, fapt ce ne-a permis să achiziționăm software-ul cu reduceri consistente de cost.”     

Mellowcabs a decis să facă trecerea la sistemul de dezvoltare de produs SOLIDWORKS deoarece este ușor de utilizat, include instrumente robuste de proiectare a suprafețelor, oferă acces la alte aplicații integrate și facilitează colaborarea. 

„Ne-a plăcut în mod special faptul că, cu SOLIDWORKS, putem finaliza modelarea solidă și proiectarea suprafețelor și, în același timp, să evaluăm potențialul de fabricare în cadrul aceluiași context de dezvoltare.”

Ernie Aylward

Technical LeadModern, Mellowcabs

Diferențiere prin ergonomie și estetică

Deoarece Mellowcabs încearcă să obțină o poziție nouă pe piața de transport urban aflată în evoluție și oferă, de asemenea, oportunități substanțiale de publicitate pe vehicule, diferențierea mașinilor sale de alte tipuri de taxiuri și mijloace de transport cu trei roți a fost extrem de importantă. „În timp ce aspectul vehiculului rămâne primordial – ne dorim să arate cool și să iasă în evidență, astfel încât oamenii să observe atât mașina, cât și reclamele de pe aceasta – ergonomia a jucat, de asemenea, un rol semnificativ”, explică Aylward. „Abilitatea de a vizualiza proiectul în SOLIDWORKS ne-a ajutat să ne concentrăm asupra importanței ergonomiei și esteticii, pe măsură ce am rafinat designul”, adaugă Aylward.

 

Susținerea colaborării dintre proiectarea industrială și ingineri

Cu proiectarea suprafețelor, modelarea solidă și funcția de design pentru fabricare concentrate în același context, SOLIDWORKS a facilitat colaborarea dintre proiectarea industrială și ingineria mecanică în cadrul Mellowcabs, fapt ce a rezultat într-o dezvoltare mai rapidă a produsului și un proces de fabricație îmbunătățit.

„Capacitatea de a jongla cu suprafețele și elementele solide a fost cu siguranță un mare avantaj”, subliniază Naeem Cassim – Industrial Designer. „Mă străduiam să obțin un farmec estetic, menținând în același timp o vizibilitate ridicată a exteriorului vehiculului… Cu SOLIDWORKS, am obținut o sinergie completă între partea de proiectare și cea de inginerie, pe măsură ce am iterat și îmbunătățit designul.”

„Lucrul în colaborare în SOLIDWORKS a fost foarte rapid și eficient”, adaugă Jasper Nel – Mechanical Engineer. „SOLIDWORKS a facilitat extrem de bine integrarea caroseriei și carcasei vehiculului în partea mea de design mecanic. Lucrând împreună în SOLIDWORKS, am reușit să ajungem la o înțelegere atunci când a fost nevoie să creăm un echilibru între ergonomie, estetică și potențialul de fabricare pentru a obține cel mai bun design posibil. ”

 

Dezvoltare mai rapidă, conținut vizual realistic, mai puține prototipuri

Utilizând SOLIDWORKS, Mellowcabs a reușit să reducă timpul de proiectare a vehiculului la jumătate, minimizând în același timp necesitatea de a produce prototipuri. “Abilitatea de a itera dintre proiectarea industrială și cea mecanică, în același context, a redus timpul de proiectare cu cel puțin 50%”, spune Aylward. „Vizualizarea îmbunătățită în SOLIDWORKS și, mai recent, instrumentele de simulare integrate reduc, de asemenea, necesitatea de a produce prototipuri, deoarece ne permite să anticipăm și să soluționăm greșelile.”

„Animațiile și randările pe care le creăm în SOLIDWORKS Visualize fac, de asemenea, o mare diferență atunci când ne prezentăm vehiculul și ideile potențialilor clienți”, adaugă Cassim.

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Rămâi la curent cu noutățile!

Abonează-te cu adresa de email și primește primul cele mai noi tutoriale și informații despre SOLIDWORKS.

Începe cu SOLIDWORKS!

Află cum să-ți maximizezi productivitatea și să creezi produse mai bune, mai rapide și mai rentabile.

  • Instrumente software 3D complete care îți permit să creezi, să simulezi, să publici și să gestionezi datele tale
  • Soluțiile SOLIDWORKS sunt ușor de implementat, ușor de utilizat și simplu de administrat
  • În loc să petreci timp pentru a-ți menține sistemul CAD, poți valorifica noi oportunități, poți reduce costurile și poți ajunge pe piață mai repede
Completează formularul cu datele personale pentru a solicita o versiune de evaluare gratuită pentru 30 de zile.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale pentru a primi instrucțiunile de acesare a tipului de versiunii de evaluare selectat.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.