Resemin | Dezvoltarea de echipamente complexe pentru săpări subterane cu SOLIDWORKS Simulation Premium

 

 

Profilul companiei

Resemin este un producător de top internațional de mașini de găurit subterane și echipamente conexe care oferă o alternativă mai bună și mai rentabilă la utilizarea instalațiilor de foraj tradiționale pentru aplicații miniere și de tunelare. Cu sediul în Lima, Peru, Resemin produce unele dintre cele mai importante mărci de echipamente miniere din lume, cum ar fi echipamentele RAPTOR cu gaură lungă și echipamentele de mașină de găurit pe piatră BOLTER 88.

 

 

PROVOCARE:

Accelerarea ciclurilor de dezvoltare pentru a satisface cererea pieței pentru termenele de livrare rapide, folosind tehnologia de simulare pentru a îmbunătăți calitatea și a spori inovația.

REZUMAT:

Implementarea solutiilor SOLIDWORKS: SOLIDWORKS Premium, SOLIDWORKS Simulation Premium, SOLIDWORKS PDM Professional, SOLIDWORKS Composer şi SOLIDWORKS Inspection.

 

REZULTATE:

  • Înjumătățirea timpului de livrare a echipamentelor
  • Reducerea timpului pentru analize de la două zile la două ore
  • Mărirea producției de la două la 60 de mașini pe an
  • Reducerea numărului de prototipuri cu 70%
 

Fondată în 1989, compania a devenit un lider internațional prin respectarea strictă a standardelor internaționale sub certificarea ISO 9001: 2000. Deoarece produsele Resemin trebuie să funcționeze în siguranță și în condiții de încredere în medii miniere subterane extreme, compania se angajează să utilizeze tehnologii avansate de proiectare, inginerie și analiză pentru a asigura calitatea și fiabilitatea.

Potrivit managerului de inginerie Fernando Díaz, produce geometrie de proiectare 3D mai rapid și mai ușor pentru a conduce studii de analiză a elementelor finite (FEA), care ajută la reducerea timpului de dezvoltare și a cerințelor de prototipare, permițând în același timp companiei să îndeplinească structuri de protecție cu obiecte de cădere ISO 3449: 2005 (FOPS) ) criterii de performanță, au devenit critice pentru competitivitatea producătorului.

„Am decis să trecem de la instrumentele de proiectare AutoCAD® 2D la o platformă de dezvoltare 3D pentru a sprijini un nivel ridicat de personalizare a proiectării și pentru a accelera crearea geometriei 3D pentru a sprijini simulările”, își amintește Díaz. „Resemin a implementat software-ul SOLIDWORKS Premium în 2008, deoarece era prea dificil și necesita mult timp pentru a transpune desenele AutoCAD® 2D în geometrie 3D. De asemenea este mai rapid și mai ușor să creăm designurile noastre în 3D în SOLIDWORKS.”

Deși inginerii Resemin au folosit inițial software-ul ANSYS® pentru a efectua studii FEA pe modelele SOLIDWORKS, ei au văzut potențialul de a obtine câștiguri mai mari de productivitate, folosind software-ul integrat SOLIDWORKS Simulation Premium, la care Resemin a migrat în 2011, pentru a realiza analize complexe neliniare care sunt necesare pentru respectarea standardul FOPS. Această experiență a determinat compania să implementeze soluții SOLIDWORKS suplimentare, incluzând analiza SOLIDWORKS Simulation Professional, SOLIDWORKS PDM pentru gestionarea datelor profesionale ale produsului, SOLIDWORKS Composer, SOLIDWORKS Inspection pentru asigurarea calității inspecției, SOLIDWORKS Electrical Schematic şi SOLIDWORKS Electrical 3D pentru proiectarea schemelor electrice, SOLIDWORKS Visualize pentru randări fotorealiste și software-ul de proiectare 2D DraftSight.

Simulări mai rapide, prototipuri mai puţine

Folosind software-ul SOLIDWORKS Simulation Premium, Resemin nu numai că poate efectua un contact non-liniar complex cu analizele de plasticitate necesare pentru a valida faptul că proiectele sale vor proteja operatorii împotriva rocilor căzute, dar, de asemenea, pot efectua aceste studii mai rapid, ceea ce duce la o reducere de 70% a prototipării. De exemplu, compania poate simula efectele unei roci de 227 kg care cade de la o distanță de cinci metri pe baldachinul care protejează operatorul și folosește aceste perspective pentru a optimiza proiectările pentru a respecta standardul de siguranță FOPS.

„Software-ul SOLIDWORKS Simulation Premium oferă rezultate precise și produce soluții mult mai rapid decât software-ul ANSYS® FEA pe care l-am folosit în trecut”, explică Díaz. „Un contact neliniar cu analiza plasticității a durat două zile cu ANSYS®. Cu software-ul SOLIDWORKS Simulation Premium, rezolvăm același tip de problemă în câteva ore. Acest lucru economisește mult timp în validarea proiectelor noastre înainte de prototipare.”

 

În 2008, înainte de a trece la solutiile SOLIDWORKS, am proiectat și fabricat în medie două mașini în fiecare an. În acest moment, cu SOLIDWORKS, producem 60 de mașini anual. Impactul tranziției la platforma 3D SOLIDWORKS integrată asupra proceselor noastre de afaceri și de dezvoltare a produselor a fost uriaș.”

 
Fernando Díaz

Manager Productie, Resemin

Documentaţia tehnică şi inspecţia calităţii pe o platformă integrată

Bazându-se pe succesul pe care l-a realizat cu soluții 3D de proiectare, simulare și PDM SOLIDWORKS, Resemin a adăugat software-ul de comunicare tehnică SOLIDWORKS Composer în 2012 și software-ul de asigurare a calității SOLIDWORKS în 2014. „Am implementat SOLIDWORKS Composer pentru a produce imagini pentru manualele și animațiile noastre de piese de schimb, pentru a demonstra modul în care funcționează mașinile noastre ”, notează Díaz.

„Am adăugat software-ul SOLIDWORKS Inspection pentru a ne permite să inspectăm componentele în format digitale și apoi să conectăm acele rapoarte de inspecție la părțile fizice din sistemul nostru PDM SOLIDWORKS”, continuă Díaz. „Deoarece am beneficiat de beneficii importante cu fiecare soluție SOLIDWORKS pe care am implementat-o, ne asigurăm să ne menținem abonamentul la zi, astfel încât să putem profita de noile capabilități incluse cu fiecare nouă versiune.”

 

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.