Wamore Inc. | Eliminarea problemelelor de asamblare cu SOLIDWORKS Inspection

Profilul companiei

Atunci când armata americană trebuie să livreze aproximativ 20 de tone de marfă la sol dintr-o aeronavă, prin intermediul unei parașute, aceștia se bazează pe experiența Wamore pentru a se asigura că livrarea ajunge intactă și în locația potrivită. Produsele companiei din Arizona sprijină armata americană în teatrele de luptă și folosește de la unități de orientare aeriană și sisteme de manipulare a mărfurilor până la sisteme de eliberare a parașutelor de marfă dar și sisteme de colectare și analiză a datelor.

 

PROVOCARE:

Realizarea controlului și inspecției pieselor primite de la colaboratori pentru a elimina problemele de asamblare.

REZUMAT:

Implementarea SOLIDWORKS Inspection.

REZULTATE:

  • Reducerea substanțială a supervizării inspecției
  • Precizia de inspecție a fost îmbunătățită
  • Eliminarea mojorității problemelor de asamblare
  • Înlocuirea documentelor de inspecție pe hârtie cu documente digitale realizate automatizat

În timp ce Wamore a beneficiat de proiectare, simulare, management de datelor (PDM) SOLIDWORKS timp de câțiva ani, problemele de asamblare și inspecție ale pieselor fabricate pentru sistemele sale au persistat, după spusele lui Mark Gerhart.

„Am avut unele probleme legate de inspecția componentelor, deoarece nu au fost efectuate corect”, explică Gerhart. „Deși am reușit să identificăm o anumită dimensiune a eșantionului pentru inspecții, dependența noastră de printuri pe hârtie 2D pentru a susține inspecțiile a creat potențialul de a inspecta o revizie mai veche și de a interpreta greșit criteriile de inspecție, inclusiv dimensiunile critice. De exemplu, a merge la dosarul de fișiere pentru a găsi un print vechi a unei revizii anterioare pentru a efectua inspecțiile componentelor primite a fost o întâmplare foarte frecventă. “

„Avem nevoie de un mijloc pentru controlul inspecțiilor, astfel încât aceștia să inspecteze întotdeauna la aceleași dimensiuni și / sau criterii, fără posibilitatea de interpretare greșită”, spune Mark Kusbel, vicepreședinte de inginerie și dezvoltărea afacerilor. „Eroarea umană a fost o provocare reală de inspecție, așa că am avut nevoie de un sistem care să ne ajute să o eliminăm.”

„Incoerența la inspecție a dus la probleme serioase în timpul asamblării, adăugând timp și efort la procesul de livrare a produsului”, notează Gerhart. „Nu numai că a trebuit să îmbunătățim procesul nostru de inspecție pentru a economisi timp și bani în timpul asamblării produsului, dar a trebuit să obținem consistența inspecției ca cerință a certificării noastre de calitate ISO.”

Gerhart a descoperit o soluție la provocările de inspecție ale Wamore la SOLIDWORKS World 2014 din San Diego, California. „Am văzut software-ul SOLIDWORKS Inspection, care automatizează procesele de inspecție și documentația, la SOLIDWORKS World”, își amintește Gerhart. „Software-ul SOLIDWORKS Inspection oferă încă o oportunitate de a merge digital și de a elimina hârtia, lucru pe care l-am făcut deja cu SOLIDWORKS PDM și SOLIDWORKS Composer.”

Wamore a ales software-ul SOLIDWORKS Inspection Professional, deoarece este ușor de utilizat, integrat cu sistemul PDM și acceptă o abordare digitală. „Software-ul SOLIDWORKS Inspection oferă o soluție la provocările noastre de inspecție fiind stocate într-un loc pe care toată lumea îl poate accesa fără întrebări sau ambiguități”, spune Gerhart. „Baza de date SOLIDWORKS Inspection este o parte critică a sistemului, deoarece adună și stabilește un istoric al măsurătorilor de inspecție, ceea ce ne va permite să identificăm imediat când un furnizor are aceeași problemă, lot cu lot”, notează Kusbel.

Sistemul automatizat vs. documentația pe hârtie

Deoarece software-ul SOLIDWORKS Inspection se integrează cu sistemul PDM, Wamore a stabilit un flux de lucru automatizat separat pentru inspecții primite și a eliminat dependența de documentația pe hârtie. Folosind această abordare digitală automatizată, Wamore și-a redus substanțial procesul de inspecție, a crescut semnificativ eficiența inspecției și a îmbunătățit dramatic precizia.

„Prin achiziția de software SOLIDWORKS Inspection și configurarea acestuia în conformitate cu cerințele noastre de inspecție internă, am obținut un nivel de coerență care crește productivitatea”, subliniază Gerhart. „Când intră o mulțime de piese, PDM rulează versiunea de inspecție și criteriile specifice de inspecție la numărul exact al lotului și revizia corectă. Cu software-ul SOLIDWORKS Inspection, am găsit o soluție reală la provocările noastre de inspecție. ”

„De la loturile de piese primite până la inspecțiile de asamblare în proces, SOLIDWORKS Inspection ne ajută să eliminăm componentele inacceptabile și să eliminăm problemele de asamblare.”

Mark Gerhart

Configuration Manager, Wamore, Inc.

Verde / Trece, Rosu / Nu trece

Implementarea software-ului SOLIDWORKS Inspection a ajutat personalul Wamore care efectuează inspecții de piesă. Cu software-ul SOLIDWORKS Inspection, Wamore poate stabili criterii de inspecție specifice pentru un lot de piese primite – cum ar fi dimensiunile, construcția, conformitatea și orientarea – și, de asemenea, indică numărul de piese de inspectat:, toate pe baza numărului de lot specific pentru piesa din PDM.

„Combinația dintre software-ul SOLIDWORKS Inspection și SOLIDWORKS PDM face ca efectuarea unei inspecții a componentelor primite să fie un proces simplu”, subliniază Gerhart. „De exemplu, software-ul va indica faptul că operatorul trebuie să inspecteze 10 articole din 200, sau 12 din 50, sau 100 % din 20, în funcție de criterii specifice de inspecție stabilite. Operatorul introduce o dimensiune în câmpul de intrare al măsurătorilor și primește instantaneu un indicator verde / trece sau roșu / nu trece. Au acces la atât de multe informații și pot adăuga comentarii la inspecție. Nu mai trebuie să urmărim hârtia și acum avem o cantitate incredibilă de informație în toate inspecțiile primite.”

Flexibilitate mai mare

Folosind software-ul SOLIDWORKS Inspection, Wamore și-a redus inspecțiile defectuoase în timp ce se bucură de o mai mare flexibilitate a resurselor pentru efectuarea inspecțiilor. „Software-ul de inspecție SOLIDWORKS Inspection ne oferă capacitatea de a atribui responsabilitatea inspecției unui tehnician și nu unui inginer de produs”, notează Gerhart.

„Acest tip de flexibilitate maximizează utilizarea resurselor și îmbunătățește performanțele inspecției”, adaugă Gerhart. „De la loturile de piese primite la inspecțiile de asamblare în proces, SOLIDWORKS Inspection ne ajută să găsim componentele inacceptabile și să eliminăm problemele de asamblare. După finalizarea inspecției, încărcăm documentația în PDM pentru ca inspecțiile să fie completate folosind revizia corectă a piesei și efectuate pe baza unor criterii specifice stabilite anterior. Este simplu, rapid și precis. “

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.