SOLIDWORKS Visualize Professional are câteva instrumente deosebite pentru animații spectaculoase și clipuri video de calitate înaltă.

 

Poți realiza animații personalizate în SOLIDWORKS Visualize utilizând studiile de mișcare realizate cu SOLIDWORKS Premium. Din versiunea 2017 poți facilita utilizarea aceastora direct în SOLIDWORKS Visualize în doar cațiva pași simpli. 

Importul de animații și studii de mișcare din mediul CAD în SOLIDWORKS Visualize nu este doar o simplă caracteristică, ci îți economisește literalmente o mulțime de timp. Nu trebuie să animezi din nou proiectul, ceea ce te poate ajuta să economisești zile întregi de muncă. De asemenea, SOLIDWORKS este singura aplicație care suportă acest tip de import.

Este important de reținut că aducerea unui studiu de mișcare a unui ansamblu din SOLIDWORKS în SOLIDWORKS Visualize nu se realizează automat. Export-ul animației necesită utilizarea Add-inului Visualize din cadrul SOLIDWORKS și utilizarea opțiunii de “Export Advanced“. Această opțiune va afișa un mesaj în care se permite selectarea studiului de mișcare (dacă este cazul) pe care îl dorești randat cu SOLIDWORKS Visualize.

Cum utilizezi studiile de mișcare realizate in SOLIDWORKS direct în SOLIDWORKS Visualize

O scurtă prezentare a opțiunilor de export este prezentată mai jos:

Export Simple” – O copie a modelului este adusă în SOLIDWORKS Visualize fară a păstra, de exemplu, Mate-urile din ansamblu sau alte caracteristici de grupare a componentelor. Dacă dorești să utilizezi funcția de “Live Update” pentru actualizarea în timp real SOLIDWORKSSOLIDWORKS Visualize e nevoie de opțiunea “Export Advanced

Export Advanced” – Salvează toate detaliile modelului 3D și îl încarcă în SOLIDWORKS Visualize cu opțiunea de “Live Update” activată automat. Utilizând această funcție de export poți aduce studiile de mișcare(Motion Study) pe care le-ai realizat anterior în mediul CAD

Update” – Aduce cea mai recentă versiune a modelului 3D în caz că acesta a suferit modificări.

Save Advanced” – Salvează o copie a modelului 3D și a studiilor de mișcare într-o locație pe care o specifici pentru a putea fi folosită ulterior de tine sau un coleg.

De asemenea, poți importa studii de mișcare gravitationala(Gravity Motion). Următorul clip a fost realizat în SOLIDWORKS Visualize Professional de către Scott Ellery, CSWE la Javelin Technologies(Reseller SOLIDWORKS)

Vizionează acest clip detaliat cu prezentarea Add-inului de SOLIDWORKS Visualize în SOLIDWORKS CAD și a funcțiilor de “Live Update” exportului de studii de mișcare(Motion Study)

 

 

Popescu Cristian

SOLIDWORKS Expert Application Engineer