Abonament (Subscription Services)

Ca membru al ‘Subscription Services’, organizaţia ta primeşte şi actualizările software (upgrades and updates), suport tehnic de la Value-Added Reseller (VAR) şi aveți acces la o varietate largă de resurse.

 

Avantajele abonării:

Servicii de suport tehnic
Abonamentul îți va oferi suport tehnic ce va fi furnizat de către Vegra – care este VAR-ul tău local autorizat. Serviciile de asistenţă includ asistenţă telefonică cu privire la caracteristicile produsului, comenzile din meniu, problemele de instalare și alte probleme întâmpinate de client.

Baza de cunoștințe
Acces la o bibliotecă completă de articole tehnice, help topics, sfaturi tehnice, avertizări, macrocomenzi, recomandări pentru cele mai bune abordări practice, toate scrise şi analizate de experţi SOLIDWORKS . Ori de câte ori ai nevoie de informaţii fii sigur că răspunsurile sunt la îndemână.

Software upgrades
Acces automat la upgrade-uri pentru versiunile curente de software SOLIDWORKS , inclusiv noi versiuni şi service pack. Notificări e-mail ce te vor ține la curent cu ştirile importante, cererile de servicii şi cele mai recente actualizări de software.

Portalul Clienților este o facilitate de o extraordinară valoare oferindu-ți acces 24/7 on-line la informaţii vitale şi la resurse, inclusiv:
– Ultimele versiuni SOLIDWORKS și Service Pack updates;
– Baza de cunoştinţe – o gamă largă de documente tehnice şi de resurse;
– O imagine completă a SR-urilor (cereri de servicii) şi SPRs (bug-uri) pentru a ajuta laimpactul versiunilor viitoare;
– Abilitatea de a participa la o gamă largă de forumuri de discuţii;
– Înregistrarea licenţelor;
– Posibilitatea de a obține informații despre starea licenţelor şi a abonamentului tău;
– Posibilitatea de a modifica profilul tău de client.

 

Ai nevoie de mai multe informatii?

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un consultant de vanzari.