Ești nou în domeniul proiectării asistate de calculator? Te-ai înscris la cursul SOLIDWORKS Essentials? Sau poate cauți să profiți de avantajele funcționalităților avansate din SOLIDWORKS? În orice situație te-ai găsi, aceasta este o modalitate excelentă de a te pregăti pentru utilizarea SOLIDWORKS și de a-ți optimiza experiența de învățare pentru cursul de Essentials.

 

Un scenariu obișnuit pe care îl vedem adesea este acela de care se lovesc utilizatorii CAD pentru prima dată: schița 2D. Atât de fundamentale pentru un model 3D, și totuși schițarea nu este atât de ușoară când este folosită pentru prima dată! Cursul SOLIDWORKS Essentials începe cu lucrul în schițe 2D din prima zi și am constatat că studenții pot avea o experiență de învățare mai satisfăcătoare dacă sunt deja familiarizați cu tehnicile de bază de schițare. Cam toată lumea încearcă să reproducă aceiași pași ca și instructorul în studiile de caz, dar elevii care sunt noi în CAD se poticnesc adesea dacă nu au schițat niciodată într-un mediu CAD înainte. Pentru a depăși acest obstacol, îți recomandăm următoarele:

 

1.    Tutoriale integrate în SOLIDWORKS.

În SOLIDWORKS sunt incluse tutoriale pas cu pas. Pentru a le accesa, rulează SOLIDWORKS și accesează meniul HELP > TUTORIALS. Aici vei găsi o mulțime de tutoriale ghidate pas cu pas care variază de la modelare pentru începători până la lucruri avansate precum exerciții de pregătire pentru CSWP (Certified SOLIDWORKS Professional), Sheet Metal, schițe 3D și multe altele.

tutoriale solidworks

 

2.    Platforma online my.solidworks.com

O altă sursă importantă de studiu pe cont propriu sunt tutorialele de pe http:\\my.solidworks.com.

Te încurajăm să le încerci pentru că sunt incluse și videoclipuri pentru explicarea fiecărui pas în parte.

 

Acum știi cum poți învăța mult mai mult, în ritmul propriu și cel mai important: GRATUIT!

Ioan Cristea

Application Engineer