ZAMAK Design® | Dezvoltarea conceptelor inovatoare de design mai rapid, utilizând SOLIDWORKS Visualize

Profilul companiei

ZAMAK Design® este un important studio de design industrial, francez, care este condus de creativitatea a patru designeri cu experiență: Nicolas Michel-Imbert, Florian Foizon, Damien Esclasse și Arnaud Perez. Formați în proiectare industrială, acești patru profesioniști aduc, de asemenea, expertiză variată și abilități multidisciplinare pentru a crea soluții inovatoare pentru provocările de dezvoltare a produselor clienților lor. Lucrând cu o rețea consacrată de parteneri care se specializează în inginerie, design set, CAD, dezvoltare web și consultanță, ZAMAK Design® se asigură că proiectele clientului sunt realizate în mod consecvent și cu succes.

PROVOCARE:

Crearea redări 3D a conceptelor inovatoare de design industrial, într-un mod rapid și ușor, pentru prezentarea către clienți, promovarea noilor concepte și comercializarea produselor.

REZUMAT:

Implementare SOLIDWORKS Visualize.

REZULTATE:

  • Economisirea a sute de ore pe parcursul unui an
  • Economisirea a zeci de mii de euro în fiecare an
  • Calitate și flexibilitate maximizată
  • Viteză de redare crescută

ZAMAK a dezvoltat o metodologie clară și eficientă pentru stabilirea unui dialog constructiv pe tot parcursul procesului creativ. Un aspect important al acestui proces este dezvoltarea rapidă a conceptelor inițiale de proiectare industrială, precum redări fotorealiste de înaltă calitate, potrivit managerului hardware / software Michel-Imbert.

„Punctul nostru forte este capacitatea de a proiecta o varietate de tipuri diferite de produse, de la clipuri de hârtie la trenuri de navetă, până la arhitectură”, explică Michel-Imbert. „Pentru toate proiectele noastre, trebuie să arătăm concepte de proiectare cât mai realiste, depășind schițele și machetele 3D, pentru a oferi clienților redări fotorealiste de înaltă calitate, astfel încât să poată vizualiza și înțelege complet ceea ce ne propunem, cât mai rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. “

Până în 2012, ZAMAK a utilizat pachetul de redare Keyshot® pentru a reda și prezenta cienților conceptele de proiectare. Cu toate acestea, firma a stabilit că soluția Keyshot® nu le-a permis crearea eficientă și ușoară de redări fotorealiste de înaltă calitate pentru orice tip de proiect. „Avem nevoie de un software care să fie nu doar rapid și ușor, ci să producă și o calitate excelentă”, își amintește Michel-Imbert. „Am dorit o soluție care să se poată adapta la numeroasele tipuri de proiecte pe care le întreprindem fără a pierde calitatea sau performanța. Acesta este motivul pentru care am decis să analizăm alte soluții disponibile ca înlocuitori potențiali pentru Keyshot®. ”

ZAMAK a evaluat soluțiile de randare Maxwell®, Octane®, Flamingo®, Lumion® și SOLIDWORKS, înainte de standardizarea software-ului SOLIDWORKS Visualize. Firma a ales vizualizarea SOLIDWORKS, deoarece este rapidă și ușor de utilizat și produce redări de calitate superioară a fotografiei. „SOLIDWORKS Visualize este echilibrul perfect de calitate, viteză și ușurință”, subliniază Michel-Imbert. „SOLIDWORKS Visualize oferă o combinație potrivită de calitate, viteză și ușurință de utilizare și este cel mai bun prestator pentru susținerea afacerii noastre.”

Calitate, rapiditate și cicluri de proiectare scurtate

De la implementarea SOLIDWORKS Visualize, ZAMAK a economisit cantități substanțiale de timp pentru fiecare proiect, reprezentând economii de timp în sute de ore anual. „SOLIDWORKS Visualize ne oferă o mare flexibilitate pentru redare, permițându-ne să schimbăm culorile și materialele – precum și să adăugăm sau să eliminăm piese și iluminare – foarte repede”, notează Michel-Imbert. „Acest lucru economisește mult timp, deoarece software-ul este ca și când ai fotograf, pictor și specialist în materiale în același timp.

„O mare parte din viteza SOLIDWORKS Visualize rezultă din legarea capacităților importante cu o interfață ușor de utilizat”, continuă Michel-Imbert. „Faptul că putem întoarce obiectele cu toate setările camerei – schimbarea culorilor, a materialelor, a iluminatului și a geometriei – fără a pierde calitatea redării este ceva inovator, util și de neprețuit pentru procesul nostru de proiectare. Raportul dintre posibilitățile pe care le putem oferi într-un timp scurt este doar uimitor.”

Sunt soluţii care sunt rapide, dar produc imagini de calitate scăzută. Unele produc o calitate excelentă, dar durează șase luni pentru a învăța. Altele sunt ușor de utilizat, dar durează patru ore pentru a reda o imagine. SOLIDWORKS Visualize oferă o combinație potrivită de calitate, viteză și ușurință de utilizare și este cel mai bun furnizor pentru susținerea afacerii noastre.

Nicolas Michel-Imbert

Designer, Hardware & Software Manager, ZAMAC Design®

Economisești bani, reduci prototiparea.

Pe lângă economisirea de timp, software-ul SOLIDWORKS Visualize ajută ZAMAK să economisească bani – atât în ceea ce privește dezvoltarea imaginilor de proiectare, cât și reducerea cerințelor de prototipare și a costurilor asociate. „Deoarece putem produce randamente fotorealiste de înaltă calitate rapid și ușor, economisim timp pentru firma noastră și clienții noștri”, subliniază designerul Foizon.

SOLIDWORKS Visualize ne economisește mii de euro pentru fiecare proiect de dezvoltare a produsului – zeci de mii de euro în fiecare an – prin condensarea ciclurilor de proiectare și reducerea numărului de prototipuri pe care trebuie să le realizăm”, spune Foizon.

Lucru în echipă îmbunătățit.

Echipa noastră lucrează mai eficient în SOLIDWORKS, deoarece nu mai întâlnim impedimente în munca în echipă”, spune Cassinari. „De asemenea, suntem mai capabili să comunicăm date cu clienții”, continuă Cassinari. „De exemplu, acum includem un proiect 3D preliminar în toate ofertele noastre – ceva care pur și simplu dura prea mult timp înainte de a avea SOLIDWORKS. Producem propuneri de design de calitate superioară și putem folosi informații din proiectare 3D pentru a explica cum va funcționa o mașină atunci când este construită. Cu SOLIDWORKS, totul este mult mai clar. ”

Alte studii de caz relevante care te-ar putea interesa

Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Provocarile și Avantajele Lucrului de Acasă – Un ghid de bune practici dintr-o experiență de peste 20 de ani
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie cea mai bună ofertă pentru soluțiile care te interesează.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.
Completează formularul cu datele personale şi un specialist VEGRA INFO te va contacta pentru a îţi pune la dispoziţie gratuit o versiune de evaluare.